Life

10 lucruri înfricoșătoare despre Halloween pe care s-ar putea să nu le știi

today20 octombrie 2023

Fundal

Halloween-ul este o perioadă înfiorătoare și distractivă a anului.

Tradiția Halloween-ului vine de la Samhain, un străvechi festival păgân celebrat de oamenii celtici. A avut loc în Regatul Unit, Irlanda și nord-vestul Franței.

O frică intensă și persistentă de Halloween se numește Samhainofobie. Spre deosebire de sărbătoarea uşoară şi plină de bomboane de astăzi, se credea că o sărbătoare a morţilor este ziua în care porţile iadului se vor deschide şi se vor dezlănţui spirite furioase rătăcitoare. E greu să nu te sperii de asta.

Cuvântul vrăjitoare provine din engleza veche wicce, adică femeie înțeleaptă. La un moment dat, aceste femei erau foarte respectate. Potrivit credinței populare, vrăjitoarele țineau întâlniri, cunoscute sub numele de sabat, în noaptea de Halloween.

Trick-or-treating a început în zone din Marea Britanie și Irlanda. Oamenii săraci mergeau cu sufletul din casă în casă – așa numit pentru că au cerut pâini mici numite prăjituri de suflet în schimbul rugăciunii.

Primele felinare au fost de fapt făcute din napi.

În timp ce dovleceii sunt de obicei portocalii, ei pot fi și verzi, albi, roșii și gri.

Cel mai mare dovleac din lume cântărea 1.054 de kilograme (2.323 de lire sterline).

Pisicile negre, păianjenii și liliecii sunt toate simboluri de Halloween datorită legăturilor lor istorice cu wiccanii. Aceste animale erau considerate a fi însoțitorii vrăjitoarelor în Evul Mediu și sunt adesea asociate cu ghinionul.

Village Halloween Parade din New York City este cea mai mare paradă de Halloween din Statele Unite, care implică 50.000 de participanți și peste 2 milioane de spectatori.

În multe culturi, oamenii se întorc în orașele lor natale de Halloween pentru a cumpăra lumânări și flori în pregătirea pentru Ziua Tuturor Sfinților de 1 noiembrie.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Pink dezvăluie „urgența medicală de familie” care a forțat-o să-și anuleze spectacolele

Pink a dezvăluit că o infecție respiratorie – pe care a etichetat-o drept „problemă medicală de familie” la începutul acestei săptămâni – a determinat-o să anuleze mai multe spectacole din turneul ei Trustfall. „Îmi pare profund rău să vă spun că am o infecție respiratorie și medicul meu mi-a spus că nu pot participa la spectacolele de la Vancouver vineri și sâmbătă”, a spus ea într-o declarație pe Instagram joi […]

today20 octombrie 2023

0%