Neobișnuit

16 români au trecut în următoarea etapă a concursului european de astronauți

today23 februarie 2022

Fundal

16 candidați din România, nouă femei și șapte bărbați, au trecut în următoarea etapă din procesul Agenției Spațiale Europene de recrutare de astronauți, numită 2-1. Aceștia au fost selectați dintr-un total de 254 de înscrieri din România, 55 de femei și 199 de bărbați, dintr-un total de 22 523 de înscrieri valide primite din toate Statele Membre și Cooperante ESA.

După o etapă extensivă de screening, cei 16 candidați români vor trece printr-o zi întreagă de teste ale performanței psihologice la sediul din Europa.

În total, 1361 de persoane au fost invitate în faza 2-1 a procesului de selecție a astronauților ESA, 530 de femei și 831 de bărbați și cel puțin trei candidați din fiecare Stat Membru. Acest lucru reflectă calibru ridicat al cererilor primite la nivel general.

În următoarea fază au fost invitați și 27 de candidați ce au aplicat pentru postul vacant de astronaut cu dizabilități.

Candidații care trec cu succes de această fază, vor participa la un set de teste psihologice pe bază de interviu și teste de grup, după care va urma testare medicală. Pentru cei care trec mai departe de aceste etape, urmează rundele de interviuri. ESA estimează că va anunța cine sunt astronauții și astronauții de rezervă selectați în toamna anului 2022.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Tradiții și obiceiuri străvechi de Dragobete, pe care nu le știai

Pe 24 februarie românii sărbătoresc Dragobetele, considerat zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transpus mai apoi într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Potrivit unor legende populare, Dragobete numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”, nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile care îi ieşeau […]

today23 februarie 2022

0%