Actual

17 artiști au urcat pe scenă în prima semifinală a Eurovision

today11 mai 2022

Fundal

Au început emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest! Marți, 10 mai, artiști din 17 țări au urcat pe scena de la Arena Pala Olimpico, în prima semifinală a concursului. Românii au putut urmări spectacolul la TVR 1 și TVRi, începând cu ora 22.00.

Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos (în prima parte a concursului), Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda și Grecia (în partea a doua) sunt țările care au intrat astă seară în concurs.

În afară de locuitorii acestor țări, în această semifinală votează și fanii Eurovision din Franța și Italia. Doar zece dintre concurenți vor merge mai departe, în Finală. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Cu o zi înainte, artiștii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate, ale căror punctaje vor fi date publicității doar după Marea Finală.

Eveniment de promovare a reprezentantului României, organizat la Torino Consulatul General al României la Torino, în parteneriat cu Ambasada României în Italia, a sprijinit Televiziunea Română pentru organizarea unui eveniment de promovare a reprezentantului nostru. Alături de Consulul General al României la Torino, doamna Ioana Gheorghiaș și echipa Oficiului consular, au participat reprezentanți ai comunității românilor din Torino și jurnaliști.

În așteptarea celei de-a doua semifinale de la Torino, Wrs a susținut un recital pentru invitații prezenți la eveniment și s-a relaxat, alături de reprezentanți ai delegațiilor Muntenegrului, Maltei, Greciei și San Marino la ESC 2022. Wrs va intra în concurs pe 12 mai, în a doua semifinală, iar finala va avea loc sâmbătă, 14 mai.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Divers

Jucătorii de Squash continuă șirul victoriilor

În weekendul 6 – 8 mai, WePlay Brașov a găzduit Cupa Huni și Campionatul Național de Veterani 2022, unde sportivii Academiei Infinity Squash & Fitness au obținut rezultate foarte bune! Dumitru Goian a terminat pe locul 2 la Boys under 19; David Focșanschi și David Alexandru Petrescu au obținut locurile 1 și 2 la categoria Boys under 15. La categoria Boys under 11, podiumul a fost format exclusiv din sportivii […]

today11 mai 2022

0%