Life

4 pași care te vor ajuta să fii bine cu tine și să te iubești

today14 august 2023

Fundal

Toată lumea vrea să fie plăcută și acceptată, dar mulți dintre noi petrec prea mult timp și energie îngrijorându-ne despre ceea ce cred alții. S-ar putea să nu realizezi că o faci, dar aceste tipuri de gimnastică mentală sunt nesănătoase și stresante, făcându-ne să ne simțim nedemni și îndepărtându-ne atenția din prezent.

Iată patru pași care te vor ajuta să nu-ți mai faci griji în legătură cu ceea ce cred alți oameni, să te ajute să menții relații mai sănătoase și mai fericite cu tine și cu ceilalți.

1. Înțelege de ce îți pasă.

Pentru a rupe ciclul, este important să înțelegem de unde vine energia. Am fost educați de o cultură care stabilește norme pentru apartenențe. De la naștere, suntem învățați că ar trebui să acționăm într-un anumit fel, să ne îmbrăcăm într-un anumit fel, să cumpărăm anumite produse și să aderăm la anumite ideologii pentru a fi plăcut și acceptați.

Suntem stresați și epuizați încercând să ne gestionăm personajele reale și online pentru a ne asigura că oamenii continuă să ne placă și să ne accepte. Mulți dintre noi ne-am petrecut întreaga viață în acest ciclu, crezând că un anumit set de acțiuni ne-ar aduce acceptare, doar pentru a constata în mod repetat că nu este cazul. Aceasta este o formă de condiționare socială pe care acum trebuie să ne dăm permisiunea să o eliberăm.

2. Învață această zicală: ceea ce cred alții despre mine nu este treaba mea.

Rădăcina problemei cu privire la ceea ce cred oamenii despre tine este că te atașezi de un rezultat asupra căruia nu ai absolut niciun control. Așa este: nu ai niciun control asupra a ceea ce oamenii spun, fac și gândesc despre tine!

Poți avea cele mai bune intenții sau poți face ceva ridicol: nu contează. Tu nu controlezi modul în care oamenii vor răspunde, la fel cum ei nu controlează modul în care tu le răspunzi.

3. Dirijează energia către ceva pozitiv

Această nouă perspectivă eliberează o cantitate imensă de timp și energie pentru a trăi în prezent și a experimenta fluxul tău autentic. În adâncul interiorului, știm că adevărata acceptare vine din interior. Deci, în loc să-ți pese atât de mult dacă cineva ar putea vorbi despre tine la spate…

Respiră, repetă-ți zicala de la numărul 2 și apoi direcționează excesul de energie către ceva pozitiv, cum ar fi să-ți urmezi pasiunea și să faci ceva ce îți place. Și dacă nu știi ce te pasionează, mergi și află! Încearcă o activitate nouă și creativă, cum ar fi artă, dans, muzică. Vei fi uimit de cât de fericit și liber te simți atunci când petreci timp făcând ceea ce îți place în loc să-ți faci griji pentru ceea ce cred alții.

4. Pune în aplicare zilnic iubirea de sine și acceptarea

Când trăiești și creezi iubire și acceptare autentică, vei ști că ceea ce fac, spun și gândesc alții despre tine nu are nicio legătură cu tine. Dacă nu-ți place ce au de spus despre tine, poți să pleci știind că ești sincer cu tine însuți.

O practică regulată, zilnică, a iubirii și a acceptării de sine este cheia pentru eliberarea atașamentului față de rezultate și pentru menținerea unor relații fericite și sănătoase. Pentru mulți oameni, această călătorie începe cu meditație, respirație, yoga, mâncare sănătoasă, petrecerea timpului în natură și crearea de artă. Indiferent ce faci, asigură-te că faci ceva care să-ți amintească cât de mult te iubești în fiecare zi.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Biblioteca Județeană Călărași a avut oaspeți de seamă

Biblioteca Județeană Călărași a avut oaspeți de seamă: 4 grupuri de ansambluri folclorice din Georgia, Ucraina, Turcia si Mexic, care participă la festivalul Hora Mare. Acestora le-a fost prezentată Biblioteca Județeană, au scris în cartea de impresii, au răsfoit cărțile, fiind interesați de cărțile în limba engleză și, bineînțeles, au fost foarte curioși dacă există ceva referitor la "Dracula". Grupul din Georgia studiază în cadrul Kutaisi University, au un Smart […]

today14 august 2023

0%