Life

47% dintre familiile din România au cel puțin o pisică

today18 aprilie 2022

Fundal

10% dintre români au adoptat o pisică pentru prima oară de la începutul pandemiei de COVID-19 și aproape jumătate (47%) dintre familiile din țara noastră care aveau deja o pisică înainte de pandemie au adoptat încă o pisică după carantina din martie 2020, potrivit hotnews.ro.

România este una dintre țările europene cu cele mai multe noi adopții de pisici, cu o creștere de 11,8% în perioada martie 2020 – februarie 2021 și cu 13,6% din martie anul trecut, arată un raport Ipsos realizat pentru Mars Petcare. De la începutul pandemiei, România se află pe locul 2 în topul țărilor cu cele mai multe pisici adoptate, după Ungaria.

Pandemia de COVID-19 a schimbat comportamentul românilor și i-a inspirat să redescopere dragostea pentru animalele de companie. Timpul petrecut acasă și restricțiile de călătorie apărute odată cu luna martie 2020 i-au făcut pe oameni să conștientizeze nevoia de a avea alături un prieten felin, arată studiul.

Pisicuțele presupun mai mult timp și răbdare pentru a le învăța ce au și ce nu au voie să facă, în timp ce pisicile adulte au deprinderile formate și comportamentul definit.

Românii au înțeles că decizia de a adopta o pisică înseamnă un angajament pe termen lung, așa că mai mult de jumătate (53%) dintre adopțiile de la începutul pandemiei au fost pisoi cu vârsta de până în 12 luni.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Muzica poate schimba gustul mâncării. Află cum

Cel mai simplu experiment pe care îl poți face este să guști mâncarea preferată ascultând, pe rând, o muzică puternică și apoi una liniștitoare. Vei observa imediat diferențe si vei simți o altă experiență gustativă. Cercetătorii britanici au găsit și explicațiile știintifice. Potrivit NPR, oamenii de știință de la Universitatea Oxford au căutat să descopere legătura dintre sunet și gust. Iar descoperirile lor au fost uimitoare. Sunetele înalte și subțiri […]

today18 aprilie 2022

0%