Life

5 alimente care previn îmbătrânirea pielii

today18 septembrie 2023

Fundal

Pe măsură ce îmbătrânim, alimentele pe care le consumăm ne pot afecta foarte mult starea fizică, aspectul, calitatea vieții și riscul de îmbolnăvire. Organismul nostru se bazează pe diferiți nutrienți pentru a susține procesul natural de îmbătrânire. Unii nutrienți pot ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi promovarea pielii sănătoase.

Este important de reținut că consumul de alimente specifice nu te va face să arăți semnificativ mai tânăr și că nutriția este doar un aspect al îmbătrânirii bune.

Iată 5 alimente hrănitoare care susțin îmbătrânirea sănătoasă.

1. Ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de pe pământ. Este bogat în grăsimi sănătoase și antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și a daunelor oxidative cauzate de un dezechilibru al radicalilor liberi din organism.

O dietă bogată în ulei de măsline a fost legată de un risc mai scăzut de boli cronice: boala de inima, diabet de tip 2, sindrom metabolic, anumite tipuri de cancer.

2. Ceai verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule instabile create ca un produs secundar al funcționării normale a celulelor. Ele se pot forma, de asemenea, ca răspuns la factorii de stres din mediul extern, cum ar fi lumina ultravioletă sau fumul de tutun. Radicalii liberi vă pot deteriora celulele dacă sunt prezenți la niveluri ridicate.

Aici intervin antioxidanții. Aceste molecule stabilizează radicalii liberi, astfel încât nu pot provoca daune. Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanți numiți polifenoli.

3. Pește gras

Peștele gras este un aliment extrem de nutritiv care poate promova o piele sănătoasă. Grăsimile sale omega-3 cu lanț lung sunt benefice împotriva bolilor de inimă, inflamației și a multor alte probleme.

Mai mult, cercetările au arătat că acizii grași omega-3 sunt legați de o barieră puternică a pielii și pot ajuta la scăderea inflamației care dăunează pielii. Somonul, unul dintre cele mai populare tipuri de pește gras, are aspecte suplimentare care pot ajuta la menținerea sănătății pielii.

În primul rând, conține un antioxidant carotenoid numit astaxantina, care este responsabil pentru culoarea roz a somonului.

În plus, somonul și alți pești grasi au un conținut ridicat de proteine, ceea ce este important de consumat, astfel încât organismul să poată produce colagen și elastina. Aceste două molecule sunt responsabile pentru rezistența, volumul și elasticitatea pielii. Consumul de proteine promovează, de asemenea, vindecarea rănilor.

4. Ciocolata neagră

Ciocolata neagra este o sursa bogata de polifenoli, care actioneaza ca antioxidanti in organism. În special, conține flavanoli, care sunt legați de numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc mai mic de: boala de inima, diabet de tip 2, declin cognitiv.

5. Seminte de in

Semințele de in oferă beneficii impresionante pentru sănătate.

Acestea conțin lignani, care sunt un tip de polifenol care are efecte antioxidante și vă pot reduce riscul de a dezvolta o boală cronică, cum ar fi bolile de inimă și cancerul de sân. De asemenea, sunt o sursă excelentă de acid gras omega-3. Consumul unei diete bogate în grăsimi omega-3 ajută la menținerea unei membrane sănătoase a pielii, ajutându-vă pielea să rămână hidratată.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Locuitorii mai multor localități din județul Călărași vor beneficia de consultații medicale gratuite

Locuitorii mai multor localități din județul Călărași vor beneficia de consultații medicale gratuite, în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Călărași, cu finanțare europeană. Proiectul “AL-IN – Acțiuni Localizate și Incluziune în comunități rome din județul Călărași” este finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 prin Fondul Român de Dezvoltare Socială, Programul “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Apelul de proiecte – “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”. Obiectivul […]

today18 septembrie 2023

0%