Life

5 lucruri pe care nu le știai despre fistic

today20 aprilie 2022

Fundal

Chefii îl folosesc din ce în ce mai mult în bucătăriile restaurantelor. Nu doar pentru aroma deosebită pe care o dă mâncărurilor, ci și pentru valorile sale nutriționale. Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre acest superstar al fructelor oleaginoase.

1. Fisticul te scapă de grăsimea de pe abdomen

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Nutrition, consumul de fistic te ajută să scapi de burtă. Secretul fisticului stă în conținutul de grăsimi monosaturate, care ajută în reglarea colesterolului și, în plus, stimulează eliberarea hormonilor care reglează glucoza în metabolism și eliberarea insulinei, ambele importante în controlarea nivelului de zahar în sânge.

2. America este lider în producția de fistic

Vânzările au crescut considerabil, exportul dublându-se în ultimii 6 ani de la 45 de kilograme la 122 de kilograme pe an.

3. Fisticul nu îngrașă

Fisticul conține în jur de 3-4 calorii, câștigându-și astfel denumirea de „nucă slabă”, având în vedere faptul că din toată gama de nuci de pe piață, acesta conține cele mai puține calorii. În plus, în urma celui mai recent studiu, specialiștii au ajuns la concluzia că oamenii mănâncă mai puțin fistic, dacă sunt nevoiți să-l desfacă singuri, decât în cazul în care îl cumpără deja separat de coajă.

4. Este bogat în potasiu

Fisticul conține mai mult potasiu decât orice alte oleaginoase, astfel încât consumul acestuia poate avea beneficii neașteptate asupra organismului tău și poate scădea considerabil nivelul cortizonului, hormonul produs de glanda suprarenala.

5. Fisticul reduce colesterolul și riscul de cancer

Acest fruct oleaginos reprezintă o sursă excelentă de fitosterol, o substanță care scade LDL-ul (colesterolul rău) și bogată în antioxidanți precum beta-carotenul și luteina.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Vedete care urăsc alcoolul

Viața de la Hollywood este faimoasă pentru petrecerile extravagante și băuturile scumpe. De aceea, pare ireal ca unele vedete mari refuză să consume alcool. Cu toate acestea, există niște nume mari care nu își asociază imaginea cu băuturile alcoolice. 1. Tom Cruise Greu de imaginat, dar starul filmului Cocktail nu s-a atins de alcool de mulți ani. 2. Jennifer Lopez Vedeta a renunțat la băuturile alcoolice complet din viața ei […]

today20 aprilie 2022

0%