Life

5 minciuni care distrug dragostea adevărată

today3 octombrie 2023

Fundal

1. Dragostea adevărată nu se termină niciodată.

Este ironic că ne agățăm din toată inima de ideea că acele sentimente de dragoste stârnite în primele etape pasionale și nebunești ale îndrăgostirii ar trebui să dureze pentru totdeauna.

De ce nu vedem niciodată părțile proaste din viața reală ale căsniciei sau partea în care sexul încetează în relațiile pe termen lung? Cel mai probabil pentru că acea parte este mult mai puțin interesantă și necesită mult mai multă muncă. Dar, da, dragostea dacă nu este hrănită, la un moment dat se va stinge.

2. Sufletele noastre pereche ne vor înțelege mereu.

Ideea că orice persoană ar putea vreodată să ne înțeleagă cu adevărat – bagaj emoțional, schimbări de dispoziție – este poate cea mai egoistă și absurdă noțiune pe care o avem despre iubire.

Adevărul este că, indiferent cât de profund ne pasă de cineva sau cât de mult ne suportă nebuniile, nimeni nu ne poate citi vreodată gândurile. Răbdarea se va termina în orice clipă.

3. Există cineva care este complet compatibil cu noi.

Compatibilitatea ar trebui să fie o realizare a iubirii, nu o condiție prealabilă”, spune Allain de Botton, romancier, care propune că a fi compatibil cu oricine nu este instantaneu; mai degrabă, este ceva cules după multe luni – sau chiar ani – petrecuți comunicând și învățând unul despre celălalt.

În timp ce emoția inițială a fazei de întâlnire poate face să se simtă așa, în cele din urmă fantezia este schimbată cu realitate și se străduiește constant să se impresioneze unul pe celălalt pentru zona de confort, adică etapa în care devine evident că partenerul nostru și-a arătat interesul. Și asta e în regulă.

4. Sufletul nostru pereche ne va „completa”.

Lăsând deoparte faptul că nu este deosebit de sănătos să depinzi de o altă persoană pentru a te completa în vreun fel, ideea că există o persoană acolo care va umple golul lăsat în urmă de toți demonii din relațiile noastre din trecut și de problemele copilăriei și te va face în sfârșit să te simți ” întreg’ este extrem de periculos pentru orice relație.

Dacă te aștepți ca partenerul tău să fie responsabil pentru remedierea tuturor problemelor tale de stima de sine, se pune o presiune enormă asupra unei relații.

5. Dragostea adevărată durează pentru totdeauna.

Există un motiv pentru care peste 50% dintre căsătorii se termină; dragostea pe tot parcursul vieții este cu adevărat, foarte grea.

Asta nu înseamnă că nu poate funcționa, dar atunci când deplângi dezintegrarea lentă a sentimentelor tale de dragoste față de partenerul tău, este util să reții că atunci când constructul de „Până când moartea ne va despărți”, a apărut pentru prima dată, majoritatea oamenilor se căsătoreau la 25 de ani și mureau de tuberculoză la 32 de ani.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Aceste 5 semne zodiacale sunt ușor de influențat

Unele semne zodiacale iau atitudine și nu lasă pe nimeni să le influențeze să facă ceva cu care ei nu sunt de acord. Cu toate acestea, pot exista unele persoane care se lasă dominate. Iată 5 astfel de semne zodiacale care devin influențabile din diferite motive. Balanta Balanțele sunt diplomate, drăguțe cu toți și evită confruntarea! Ele încearcă să mulțumească pe toată lumea, să spună da tuturor, chiar dacă lor […]

today2 octombrie 2023

0%