Life

5 moduri prin care femeile pot reduce stresul

today3 iulie 2023

Fundal

În timp ce unii dintre noi gestionăm stresul mai bine decât alții, multe femei nu au sau nu își fac timp pentru a se scăpa de stres.

Astăzi, vă împărtășim câteva moduri simple prin care puteți reduce stresul din viața voastră.

1. Scapă de greutăți

Ca femei, simțim adesea că trebuie să facem totul perfect. De exemplu, ziua de naștere a copilului tău se apropie: în loc să-i organizezi tu petrecerea până la cel mai mic detaliu, mai bine apelează la cineva specializat. Concluzia: este în regulă să o iei pe scurtătură acolo unde poți. Dacă te ajută să îți simplifici viața și să elimini puțin stresul, fă-o!

2. Socializarea

Conexiunea cu ceilalți este un aspect esențial în gestionarea stresului. În loc să te izolezi în momentele de tensiune, încearcă să îți petreci timpul cu prietenii și familia. Discuțiile plăcute și râsul sunt balsam pentru suflet și pot ajuta la reducerea nivelului de stres. Organizează o întâlnire cu cei dragi sau implică-te în activități sociale care te fac să te simți bine.

3. Stai în preajma animalelor

Știai că animalele de companie pot ameliora stresul? E adevărat! Un animal de companie poate ameliora stresul în mai multe moduri: pot scădea tensiunea arterială, ne pot inspira să fim activi, ne fac să râdem și ne aduc bucurie, cresc sănătatea cardiovasculară.

4. Schimbă-ți rutina

Cu toții intrăm într-o rutină din când în când. Poate mergi pe aceeași stradă către serviciu în fiecare dimineață. Ce se întâmplă dacă ți-ai schimba naveta de dimineață cu ceva mai pitoresc? Poate mănânci aceleași trei lucruri în fiecare zi la prânz. De ce să nu te răsfeți și să mănânci burgerul la care poftești de mult timp? Sau poate că aspectul tău are nevoie de o reîmprospătare. Fă-ți o coafură nouă. Indiferent de situația în care te afli, cele mai mici lucruri îți pot lumina ziua.

5. Relaxează-te la un film de comedie

Râsul este una dintre cele mai puternice arme împotriva stresului. Vizionează o comedie care te face să râzi cu poftă sau un show de Stand-Up. Râsul nu doar că te ajută să eliberezi tensiunea acumulată, dar și stimulează producția de endorfine, aducându-ți o stare de bine instantanee. O comedie bună poate fi o modalitate excelentă de a-ți schimba perspectiva și de a te relaxa.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Primăria Călărași va desfășura din nou tratamente de combatere a țânțarilor

Primăria Municipiului Călărași va efectua, în perioada 03-05 iulie 2023, pe domeniul public al orașului, noi tratamente de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor. Tratamentele se vor efectua în intervalul orar 20.30 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice, fiind posibilă prelungirea perioadei, fapt care va fi comunicat ulterior. Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin. Tot în perioada 03-05 iulie 2023 se vor efectua și tratamente avio […]

today3 iulie 2023

0%