Life

6 lucruri de care ar trebui să ții cont dimineața

today21 februarie 2022

Fundal

Fie că vorbim de planificare, de mișcare sau de luarea unor decizii, sunt multe lucruri de care ar trebui să ținem cont dimineața, pentru a reduce stresul și anxietatea. Ce ar trebui să fie pe lista ta?

1. Nu-ți planifica ziua la prima oră a dimineții

În schimb, fă o listă cu o seară înainte. Vei dormi mai bine. După cum spune David Allen, autorul cărții Getting Things Done, „Capul tău este pentru a avea idei, nu pentru a ține idei și, cu siguranță, nu funcționează pentru a amesteca lucrurile. Fără excepție, te vei simți mai bine dacă îți scoți unele lucruri din cap. A decide ce vei face mâine, mai ales a decide ce vei face mai întâi, scade stresul și anxietatea.”

2. Nu lua decizii importante

Cum a spus odată fostul președintele SUA, Obama, pentru Vanity Fair, „Veți vedea că port doar costume gri sau albastre. Încerc să reduc deciziile. Nu vreau să iau decizii cu privire la ceea ce mănânc sau port. Pentru că am prea multe alte decizii de luat”. Trebuie să reduci din ele dimineața, mai ales când acestea nu îți îmbunătățesc eficiența și eficacitatea.

3. Nu uita să faci mișcare

Cercetările arată că doar 20 de minute de exerciții fizice moderate îți stimulează starea de spirit în următoarele 12 ore. Nu numai că un scurt antrenament îți va crește nivelul de energie ulterior, dar vei avea și o dispoziție mai bună.

4. Nu uita să incluzi proteine ​​în prima masă

În The 4-Hour Body, Tim Ferriss recomandă consumul a 30 de grame de proteine ​​în 30 de minute de la trezire. Cel puțin un profesor de nutriție recomandă consumarea a cel puțin 30 de grame de proteine ​​la micul dejun.

De ce? Proteinele tind să mențină nivelurile de zahăr din sânge mai stabile, cel mai important, cercetările arată că dopamina reglează motivația, ajutându-te să „inițiezi și să perseverezi”. Poți încerca un baton proteic sau un shake proteic.

5. Nu uita să iei pauzele potrivite

În general, ne putem concentra pe orice sarcină între 90 și 120 de minute. După aceea, avem nevoie de o pauză de 15 până la 20 de minute, astfel încât să ne putem reîncărca și să fim gata să performăm la un nivel înalt la următoarea sarcină.

6. Nu menține aceeași rutină de dimineață

Poate că va trebui să te trezești puțin mai devreme pentru a profita de „timp de liniște” pentru a-ți îndeplini prima sarcină. Poate că va trebui să te trezești puțin mai târziu, ca să te simți mai odihnit. Pentru a fi mai productiv, nu poți face ceea ce ai făcut întotdeauna.

Nici nu ar trebui să te ții de noua rutină pe care o creezi. Din când în când, alocă-ți câteva minute pentru a evalua ce funcționează și ce nu.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Rihanna va lansa un album în 2022

Rihanna a dezvăluit recent că ea și A$AP Rocky așteaptă primul lor copil împreună și se pare că va lansa și un album dedicat fanilor ei, lunile următoare. O sursă a declarat pentru rubrica Bizarre a ziarului The Sun: „Se întâmplă. Rihanna va lansa un album anul acesta. Se pregătește să lanseze anul acesta." La începutul acestei luni, Rihanna i-a asigurat pe fani că un nou album va veni, faptul […]

today21 februarie 2022

0%