Administrație

A fost creat un portal de servicii destinate cetățenilor. 630 de călărășeni de etnie romă vor beneficia de servicii de educație, medicale și sociale

today20 iulie 2022

Fundal

În perioada 12.04.2019 – 11.12.2021, Consiliul Judeţean Călăraşi a implementat proiectul “Planificare strategică și simplificare administrativă pentru o dezvoltare sustenabilă a județului Călărași”, cod SIPOCA 569/MySMIS nr. 126537, potrivit canalsud.ro.

Prin intermediul acestui proiect a fost creat Portalul de servicii destinate cetățenilor.

La conferință au fost prezenți 60 de persoane de etnie romă, angajați ai instituțiilor publice, angajați din cadrul Consiliului Județean Călărași și persoane interesate.

630 de călărășeni de etnie romă vor beneficia de servicii de educație, medicale și sociale printr-un proiect implementat în 3 localități din județ.

Proiectul este finanțat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială, Apelul de proiecte “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor.

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea incluziunii și abilitarea a 630 de persoane de etnie romă, pe o perioadă de 20 de luni, prin servicii de educație, de sănătate și de ocupări adecvate a nevoilor acestora, printr-o asistență socială proactivă, prin abilitarea și împuternicirea tinerilor și femeilor și prin conștientizarea comunității privind non-discriminarea populației de etnie romă.

Proiectul se implementează în comunele Mânăstirea, Chirnogi și Șoldanu, comunități în care nevoile principale identificate sunt prevenirea abandonului școlar timpuriu, asigurarea accesului tinerilor la locuri de muncă decente și sprijinirea sănătății populației.

Parteneriatul este constituit din UAT Județul Călărași prin Consiliul Județean Călărași, care asigură managementul tehnic și financiar al proiectului și Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului (ACEDO), care asigură susținere în activitatea de educație, respectiv pe cea de abilitarea și imputernicire a femeilor, tinerilor și populației de etnie romă”, este precizat pe pagina de socializare a Consiliului Județean Călărași.

Din cele 630 de persoane de etnie romă 240 dintre acestea sunt copii de vârstă preșcolară și din învățământ primar, potrivit unui comunicat.

Astfel, cetățenii au posibiltatea ca accesând Portalul de servicii electronice pentru cetățeni https://servicii.calarasi.ro/ să se înroleze și să completeze online cereri/solicitari către Consiliul Județean Călărași în scopul oferirii/furnizării următoarelor tipuri de servicii:

Informare/asistență, formulare, primire solicitări și eliberare documente cu valoare juridică.

Autorizare activitate de transport – înregistrare date transportator, întocmire autorizații de transport; vizualizare program de transport public județean de călători prin curse regulate și harta interactivă a acestui serviciu;

Înregistrare solicitări audiențe, programare audiențe și gestionarea de către responsabilii desemnați de instituție a registrelor și rapoartelor aferente audiențelor;

Solicitare certificate de urbanism/autorizații de construire și alte documente în materie de urbanism și amenajarea teritoriului si obtinerea acestora mult mai rapid, fără a fi necesară deplasarea la sediul Consiliului Județean Călărași.

Soluția informatică implementată de Consiliul Județean Călărași acoperă funcționalitățile oferite în mod normal de o activitate la ghișeu.

În Portalul de servicii electronice oferite cetățenilor pot fi accesate următoarele secțiuni :

Căutare sau verificare documente: La depunerea unei cereri, cetățenii primesc un număr de înregistrare și un cod de acces, informaţii necesare și obligatorii sistemului de urmărire a stadiului documentelor;

Depunere online fără cont : Depunerea electronică a unei solicitări fără autentificare. Soluția este integrată 100% cu sistemul de management de documente DocManager a Consiliului Județean Călărași.

Sesizări online pe hartă : Sesizări online, este o aplicație pentru soluționarea eficientă a problemelor apărute pe raza județului, a căror rezolvare este de competența Consiliului Județean Călărași.

Bugetare participativă : Prin conceptul de „Bugetare participativă” UAT Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași creează cadrul unei relaţii de parteneriat între administraţia publică şi cetăţeni prin finanțarea ideilor de proiecte propuse de cetățeni și votate în ordinea prioritizării de către aceștia.

Programare online la ghișeu : Serviciul de programări online este disponibil cetățenilor care doresc să se programeze la ghișee pentru a beneficia de serviciile oferite de către Consiliul Județean Călărași.

Harta transport județean : Consultă harta traseelor de transport județean de călători pentru persoane prin curse regulate în județul Călărași.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție prin următoarele persoane de contact:

Manager proiect – Dorina Drăghici

Expert IT – Ioan Gheorghe

Responsabil comunicare și relații publice – Simona – Cristina Mustățea

Nr. telefon: 0242/311.301

Adrese e-mail: dorina.draghici@calarasi.ro

ioan.gheorghe@calarasi.ro

simona.mustatea@calarasi.ro

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Vernisajul expoziției ”Strălucire și culoare”, la Biblioteca Județeană

Vineri, 22 iulie, începând cu ora 12:00, în spațiul expozițional al Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași va avea loc vernisajul expoziției ”Strălucire și culoare”, autoare Viorica Panaitescu. În Sala Perspective a bibliotecii vor fi etalate în fața publicului lucrări personale, realizate în ultimii trei ani de creatoarea pasionată de ”strălucire și culoare” Viorica Panaitescu. Pentru prezentarea acestei expoziții de suflet, va fi alături de noi Ana Amelia Dincă, critic de […]

today20 iulie 2022

0%