Neobișnuit

6 sandviciuri bizare pe care le consumă britanicii

today7 martie 2022

Fundal

Cui nu-i place un sandvici delicios? Britanicilor, se pare, având în vedere gustările pe care insistă să le consume.

Cu toții am făcut niște combinații neobișnuite când frigiderul era gol, dar unele experimente bizare de sandvici-uri englezești depășesc cu mult imaginația noastră.

Iată 6 dintre cele mai ciudate combinații pe care le britanicii le consumă.

1. Sandvici-ul de Crăciun

Gândiți-vă la toate articolele tradiționale pentru cina de Crăciun – curcan, umplutură, sos de afine… Acum ia toate astea și bagă-le între două bucăți de pâine. Sandvici-ul de Crăciun pare să fie un fel de tradiție britanică bizară.

Sosirea lui pe rafturile magazinelor anunță venirea sezonului Sărbătorilor. Sunt atât de populare încât ziarele britanice și site-ul web publică liste de top pentru cele mai bune sandvici-uri de Crăciun din sezon.

2. Sandvici-ul cu banane

Oricât de bizar este acest sandvici, nașterea lui este de fapt legată de una dintre cele mai mari tragedii ale istoriei omenirii. Și anume, al Doilea Război Mondial.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Insulele Britanice au fost raționalizate, ceea ce înseamnă că totul era limitat – implicând bananele. Dacă printr-un miracol reușeai să obții o banană, îți doreai să te bucuri cât mai mult de ea.

Așadar, oamenii o tăiau felii și o introduceau într-un sandvici. După război, sandvici-ul a rămas ca un răsfăț nostalgic.

3. Sandvici-ul cu degete de pește

Două felii de pâine sau o chiflă de hamburger cu degete de pește, ideea pare puțin ciudată, dar de fapt nu este chiar atât de neobișnuită. La urma urmei, singura diferență între acesta și un Filet-O-Fish este dimensiunea bucăților de pește. Adaugă sos tartar sau ketchup și gata mâncarea.

4. Sandvici-ul plăcintă

Plăcinta este un aliment adorat. Pe lângă acea crusta mai ai nevoie de pâine, da, cum ai citit. Introduci plăcinta între felii de pâine, adaugi sos și…mănânci. Fanii sandvici-ului susțin că pâinea absoarbe sosul care se scurge din plăcintă. Știm că britanicilor le plac plăcintele cu carne, dar nici chiar așa.

5. Chip Butty

Nu, nu vorbim despre chipsuri de cartofi. Suntem în Marea Britanie, vă amintiți? Așadar, în loc de chipsuri de cartofi, chip butty este un sandvici umplut cu cartofi prăjiți. Pentru că dintr-un motiv oarecare trebuie să pui cartofii prăjiți în sandviș. Acesta chiar sună delicios, nu?

6. Sandvici cu Ketchup

Am promis că vom ajunge la ketchup mai târziu. Ei bine, a venit momentul. Pentru a face un sandvici cu ketchup, aveți nevoie de ketchup și pâine. Asta e. Este o cantitate ridicolă de ketchup între două felii de pâine. Unele rețete extra-fanteziste, adaugă brânză, topită sau nu. Am vrea să-l numim cel mai trist sandvici existent, dar nu este.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

WRS a câştigat Finala Selecției Naționale Eurovision 2022

Artistul va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2022 cu piesa „Llamame”. Unul dintre telespectatorii care au votat în finală a câștigat premiul de 5000 de euro. |VIDEO Juriul și publicul au decis: WRS va reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Torino. La finalul unui show incendiar, piesa „Llamame” a primit în total, din partea juriului de specialiști și din partea publicului, 59,23 de puncte. Din partea telespectatorilor, […]

today7 martie 2022

0%