Administrație

86 de copii instituționalizați s-au bucurat de o vacanță prin proiectul „Pregătiți pentru viață”

today16 octombrie 2023

Fundal

„Pregătiți pentru viață” – un proiect inițiat pentru copiii din sistemul de protecție socială de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, beneficiari fiind copiii din evidența tuturor direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

Prin acest proiect au fost asigurate weekend-uri de recreere și socializare îmbinate cu activități concrete de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă.

Prima serie, cu un număr de 30 de copii din sistemul rezidențial de protecție al DGASPC Călărași, a mers în excursie la Pucioasa, județul Dâmbovița, aceștia participând cu interes la activități și bucurându-se de surprizele oferite.

S-a continuat cu a doua serie de 28 copii/tineri din evidența DGASPC Călărași, fie cu măsură de protecție, fie din familii în dificultate, beneficiind de tabăra organizată la Bușteni, majoritatea acestor copii fiind la prima ieșire de acest gen. Activitățile desfășurate au inclus ateliere de dezvoltare personală și formarea unor deprinderi de viață independentă, dar și vizitarea împrejurimilor și a unor obiective turistice, printre care Mânăstirea Caraiman și Castelul Peleș.

Și ultima serie, de 28 de copii, a mers la Bușteni în perioada 13-15 octombrie, copiii având posibilitatea de a socializa, de a se relaxa și de a cunoaște lucruri și locuri noi. Plimbarea pe platoul Bucegi, vizitarea Mănăstirii Caraiman și a Castelului Peleș, alături de jocurile interactive și aniversarea zilei de naștere a unui copil, au alcătuit programul deosebit al taberei.

Mulțumim partenerilor proiectului – Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Casei de Cultură a Studenților București – pentru că au făcut posibil proiectul „Pregătiți pentru viață!” pentru un număr total de 86 de copii din evidența DGASPC Călărași!”, este mesajul transmis de DGASPC Călărași.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Somnul în timpul zilei te poate îmbolnăvi

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetători din China, somnul frecvent ar putea fi un factor de risc pentru hipertensiune arterială și accident vascular cerebral. Studiul, publicat în Hypertension, un jurnal produs de Asociația Americană a Inimii, este primul care analizează dacă somnul frecvent a fost legat de hipertensiune arterială și accident vascular cerebral, folosind ambele analize observaționale ale participanților pe o perioadă lungă de timp. Cercetătorii au combinat metoda […]

today16 octombrie 2023

0%