Administrație

A fost adoptat Proiectul „Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul UAT Municipiul Călărași”

today16 decembrie 2022

Fundal

Consiliul Local, reunit ieri în şedinţă extraordinară convocată de îndată, a adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului, aprobării documentației proiectului, a cheltuielilor legate de proiect cât și a indicatorilor asociați acestuia cu titlul: „𝐔𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐔𝐀𝐓 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢”. Valoarea totală a proiectului, propus pentru finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul Specific 11.2: Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale, este de 6.706.963,86 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă, 4.904.742,27 lei (TVA inclus).

Contribuția proprie în acest caz este de 1.802.221,59 lei (inclusiv TVA), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile dar obligatorii ale proiectului. Cofinanţarea vizând cheltuielile eligibile este 0 lei. Proiectul vizează realizarea unei unităţi de producere a energiei electrice cu generatoare fotovoltaice cu o putere instalată de 935 kW. Investiţia presupune instalarea a 1.700 module fotovoltaice cu o putere nominală unitară instalată de 550 W şi totală de 935 KW. Panourile fotovoltaice se vor monta pe structuri metalice, amplasate la sol.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Astăzi va avea loc recepția celor 4 autobuze hibrid, achiziționate de primăria Călărași

Astăzi, la ora 10.00, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, va avea loc o conferința de presă pentru recepţia celor 4 autobuze, Hybrid, achiziţionate în cadrul proiectului cu titlul ”Creșterea atractivității, siguranței și eficienței transportului public în municipiul Călărași prin modernizarea acestui mod de transport”. Valoarea contractului este de 8.646.547 lei, iar autobuzele sunt dotate cu: computer de bord, sistem de poziționare și comunicații radio cu dispeceratul, validator dual, sistem informare […]

today16 decembrie 2022

0%