Administrație

A fost efectuată prima citire a apometrelor inteligente

today13 mai 2022

Fundal

Montarea celor peste trei sute de contoare cu telecitire, în blocurile cuprinse în cadrul proiectului pilot al SC Ecoaqua SA Călărași, respectiv D10, E16 și N29, a fost finalizată, potrivit canalsdu.ro. Chiar ieri a fost efectuată prima telecitire a apometrelor, la cele trei blocuri. Prezenți la fața locului au fost directorul general al societății, Eduard Grama, directorul Sucursalei, Ionuț Savu, inginerul Valentin Stoian și reprezentanții firmei de la care Ecoaqua a achiziționat apometrele, pentru a se convinge dacă aplicația de citire a contoarelor funcționează în parametri normali.

Proiectul pilot a demarat în data de 19 aprilie 2022. Directorul general al Ecoaqua Călărași, Eduard Grama, a declarat, pentru Canal SUD, că aceste investiții vor continua la nivelul municipiului Călărași, atât pe zona blocurilor unde coeficientul de repartiție este foarte mare, dar și pe zona caselor. Totodată, se dorește montarea unor astfel de contoare și la consumatorii mari.

Astăzi, după două săptămâni de la începerea acestui proiect pilot, avem primele rezultate, iar rezultatele sunt promițătoare. Oamenii au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și, în continuare, îi încurajez să răspundă pozitiv acestor solicitări, pentru că tot ceea ce facem este în interesul comunității, în interesul lor. Interesul este să citim aceste apometre într-un mod corect. Astăzi, am avut o primă citire a acestor apometre, o demonstrație în care un număr de 80 de apartamente de la blocul E16 au fost citite corect în câteva minute. Vom continua aceste investiții, la nivelul municipiului Călărași, pe zona de blocuri, pe zona unde coeficientul de repartiție este extrem de mare, un coeficient care își pune amprenta pe facturile cetățenilor și un coeficient pe care, în perioada următoare, eu sunt convins că îl vom elimina, așa cum vom elimina și pierderile de apă la nivelul municipiului și județului Călărași, și, bineînțeles, vom continua aceste acțiuni și în parteneriat cu domnii de la FGH (n.r. frma de la care Ecoaqua a cumpărat contoarele), pentru că este un proiect pilot și va fi un parteneriat pe termen lung.

Aceste investiții pe care le facem, le facem pe termen lung și lăsăm generației viitoare posiblitatea să continue aceste investiții pe care noi le-am început la nivelul municipiului Călărași. Toate apometrele sunt montate, astăzi doar am citit aceste apometre. Timpul de citire a fost extrem de scurt. Cred că pe viitor, timpul de citire va fi foarte scurt, iar facturile vor fi corecte, așa cum am stabilit de la început. Avem o listă lungă cu blocuri cu probleme, într-adevăr, pe coeficientul de repartiție și, în următoarea perioadă, un număr de 10 blocuri vor beneficia de aceste apometre.

Bineînțeles, vom începe și pe zona de case și totodată, inclusiv pe marii consumatori, care vor fi o prioritate pentru mandatul pe care îl am, în momentul de față, la Ecoaqua. Aplicația este extrem de simplă, angajaților noștri nu le trebuie multă cunoaștere ca să poată accesa această aplicație. Totul se face pe un telefon mobil, prin transmiterea prin Bluetooth și lucrurile se mișcă extrem de rapid”, a afirmat Eduard Grama.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a participat la Forumul Internaţional RIZ

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, este prezent zilele acestea în Slănic Moldova pentru a participa la Forumul Internaţional RIZ, ce se desfășoară în perioada 11-13 mai. „Sunt prezent pentru a susţine interesele Călăraşiului şi pentru a identifica noi parteneri şi proiecte de dezvoltare pentru comunitatea noastră împreună cu reprezentanţii ambasadelor, respectiv ai ministerelor de resort din Germania, Belgia, Rep. Moldova, India, Nigeria, Kazahstan, Palestina şi Iran. Discuţiile purtate până acum […]

today13 mai 2022

0%