Administrație

A fost semnat contractul de colaborare pentru Varianta de ocolire din Călărași

today26 mai 2022

Fundal

Astăzi, 26 mai a.c, a fost semnat la Ministerul Transporturilor, protocolul de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliul Județean Călărași, Primăria Municipiului Călărași privind elaborarea studiului de fezabilitate, realizare documentație tehnică și obținerea autorizației de construire pentru Varianta de ocolire Călărași, potrivit canalsud.ro.

Varianta Ocolitoare a municipiului Călărași se află și pe lista variantelor ocolitoare regionale care sunt părți componente ale proiectelor de infrastructură rutieră Transregio. Lungimea drumului este de 5,1 km, costul estimat cu TVA este de 11,7 milioane euro. Consilierii județeni au aprobat, la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, protocolul de colaborare între Consiliul Județean Călărași și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. pentru derularea proiectului “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire și obținerea Autorizației de Construire pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Călărași”.

Prin protocol se stabilesc drepturile și obligațiile părților, contribuția financiară proprie a fiecărei părți la bugetul proiectului, precum și responsabilitățile ce le revin în implementarea activităților aferente proiectului Variantei, proiect care va fi depus, spre finanțare, în cadrul Programului Operațional de Transport. Obiectivul privind Varianta de ocolire Călărași se regăsește în documentul strategic Master Plan de Transport a României.

Protocolul de colaborare a fost semnat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță și viceprimarul municipiului Călărași, Liviu Coman, conform canalsud.ro.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Georgina Rodriguez a strălucit într-o rochie argintie, la premiera filmului Elvis la Festivalul de la Cannes

Georgina Rodriguez a atras toate privirile în timp ce a urcat pe covorul roșu pentru premiera filmului Elvis la Festivalul de Film de la Cannes. Iubita lui Cristiano Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a strălucit într-o rochie argintie cu paiete, cu decolteu adânc și despicat până la coapsă. Georgina, care și-a luat timp pentru a avea grijă de fiica ei nou-născută și de ceilalți copii, s-a bucurat de […]

today26 mai 2022

0%