Administrație

A început turnarea stratului de asfalt colorat pe pista de biciclete din Parcul Dumbrava

today17 noiembrie 2022

Fundal

Ieri, 16 noiembrie, a început turnarea stratului de asfalt colorat pe pista de biciclete din Parcul Dumbrava. Lucrările sunt în grafic. Până în momentul de faţă au fost executate în proporție de 30% iar până la finele anului, procentul va ajunge la 40%. Obiectivul primordial este finalizăm implementarea acestui proiect până la finele anului viitor, a declarat primarul Marius Dulce.

◾️ Proiectul „𝐏𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐦𝐨𝐝𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞” este finanţat prin POR 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investitii 4e – Promovarea unor strategii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

◾️ Reţeaua de piste de biciclete propusă va uni punctele terminale ale căii principale rutiere a municipiului incluzând în reţeaua de piste şi pe cele realizate independent de alte investiţii în infrastructura, asigurând conexiuni cu zone de agrement şi puncte de interes turistic şi de importanţă locală ale municipiului.

◾️ Proiectul urmăreşte oferirea opţiunilor de transport alternativ şi schimbarea comportamentului legat de transport la nivelul unui număr rezonabil de utilizatori de autoturisme personale şi are ca scop dezvoltarea urbană durabilă prin promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon, promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuarea emisiilor de CO2 provenite din transportul rutier şi de schimbarea opţiunii utilizării autoturismelor în favoarea utilizării modurilor nemotorizate de transport şi a transportului public, realizându-se astfel schimbarea accentului la o modalitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, ceea ce va conduce la reducerea emisiilor de echivalent CO2 şi a altor gaze cu efect de seră (GES) provenite din transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului Călăraşi.

◾️ Pista de biciclete va avea o lungime totală de 3.176,14 m

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Astăzi va fi oprită furnizarea apei potabile în centrul municipiului

În vederea efectuării unor lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă din municipiu, astăzi între orele 10.00-15.00, se va sista furnizarea apei potabile. Vor fi afectați utilizatorii din zona blocurilor A, respectiv A6-A31, de asemenea vor fi afectate mai multe instituții publice, respectiv Primăria municipiului Călărași, Consiliul Județean și Spitalul. Echipele de intervenție vor depune toate eforturile pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei în cel mai scurt timp, […]

today17 noiembrie 2022

0%