Life

Acesta este cel mai bun moment al zilei pentru a te antrena

today27 septembrie 2023

Fundal

Găsirea timpului pentru exerciții poate fi o provocare, iar cel mai important lucru este să profitați de momentele libere. Dar dacă doriți să vă optimizați antrenamentele pentru a obține cea mai largă gamă de beneficii, poate doriți să încercați să faceți exerciții dimineața.

Iată ce spune știința despre cel mai bun moment al zilei pentru exerciții fizice – și la ce să vă așteptați dacă optați pentru antrenamente ulterioare.

Antrenamentele de dimineață au un avantaj

Antrenamentul dimineața – în special pe stomacul gol – este cel mai bun mod de a arde grăsimea stocată, făcându-l ideal pentru pierderea în greutate. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că compoziția hormonală a organismului dimineața este stabilită pentru a sprijini acest obiectiv, spune Anthony Hackney, profesor la departamentul de știință a sportului și exercițiului de la Universitatea din Carolina de Nord Chapel Hill.

În primele ore ale dimineții, ai un profil hormonal care te-ar predispune la un metabolism mai bun al grăsimilor”, spune Hackney. Oamenii au în mod natural niveluri ridicate de cortizol și hormon de creștere dimineața – ambele sunt implicate în metabolism – așa că „îți vei trage mai multă energie din rezervele de grăsime”, spune Hackney. Acest lucru poate ajuta potențial la pierderea în greutate. Cercetările sugerează, de asemenea, că cei care fac sport dimineața pot avea mai puțin poftă de mâncare pe parcursul zilei, ceea ce ar putea ajuta, de asemenea, să-i protejeze de creșterea kilogramelor.

Chiar dacă urăști alarmele, antrenamentul la prima oră dimineața poate deveni rapid a doua natură. Un studiu publicat în 2019 în Journal of Physiology a constatat că exercițiile fizice la ora 7 a.m. îți pot schimba ceasul corporal mai devreme, ceea ce înseamnă că te vei simți mai alert dimineața și vei obosi mai devreme seara, ceea ce te poate pregăti să te odihnești suficient. Unele cercetări sugerează chiar că este mai ușor să rămâi la obiceiurile sănătoase completate dimineața.

O transpirație dimineață poate duce, de asemenea, la o sănătate mintală și o productivitate mai bună pe parcursul zilei, deoarece exercițiile fizice sunt grozave pentru reducerea stresului.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

5 semne zodiacale care mint cu ușurință

Nu există om care să nu spună o minciună măcar o dată în viață, în există 5 semne zodiacale care cel mai probabil nu spun niciodată adevărul. Scorpion Fiind cel mai manipulator și înșelător semn, nu este tocmai o știre de ultimă oră că, atunci când vine vorba de minciună, Scorpionul excelează în moduri în care niciun alt semn nu le poate întrece. Scorpionul este atât de bun la mințit, […]

today27 septembrie 2023

0%