Administrație

Adunarea Studenților Europeni de Arhitectură găzduiește școala de vară la Călărași

today1 august 2022

Fundal

În cea de-a 42-a ediție, Adunarea Studenților Europeni de Arhitectură [EASA, European Architecture Students Assembly] găzduiește pentru prima dată în România în istoria asociației EASA, școala de vară la Călărași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași și al Liceului Teoretic Mihai Eminescu. Timp de două săptămâni participanții se întâlnesc pentru a schimba idei printr-un program plin de ateliere și activități puternic legate de tematici arhitecturale, culturale, educaționale și artistice.

În fiecare an, evenimentul se desfășoară în jurul unei teme. EASA România a propus tema 1:1 în fața unui juriu internațional, și a fost desemnată câștigătoare pentru anul 2022. Colectivul propune să exploreze scara 1:1, pentru a descoperi modurile în care scara corpului uman se raportează la spațiul construit.

Fiecare dintre cele 17 atelierele oferă 70 de ore de activități, variind între teorie, construcție, teatru, cartare și dezbatere. Printre acestea, activitățile vor consta în alcătuirea unui colaj tridimensional din fațadele orașului Călărași, crearea unei platforme de belvedere pe apă brațului Borcea, cartografierea orașului folosind instrumente de măsură axate în jurul mersului pe jos, construcții modulare prin turnare de beton în matrițe de nisip, și momente de teatru și improvizație.

Evenimentul își deschide porțile către publicul larg în data de 7 August. Doritorii sunt așteptați să urmărească și să viziteze exponatele atelierelor, cu posibilitatea de a dialoga cu studenții și instructorii internaționali din EASA 1:1.

Evenimentul este finanțat de Fundația Globalworth, și sponsorizat de SIAD, Scaffold, One United Properties, și DOKA, cărora EASA România le mulțumește.

EASA 1:1 se va desfășura în perioada 30 iulie – 12 august 2022.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Shakira riscă 8 ani de închisoare într-un proces spaniol pentru fraudă fiscală

Procurorii din Spania au declarat vineri că vor cere unei instanțe să o condamne pe vedeta pop columbiană Shakira la opt ani și două luni de închisoare, dacă va fi condamnată în procesul pentru fraudă fiscală. Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol 14,5 milioane de euro (15 milioane de dolari) taxe între 2012 și 2014. Procurorii au spus […]

today1 august 2022

0%