Divers

Ai nevoie de un upgrade? Un gazon artificial te poate ajuta

today7 mai 2022

Fundal

Iarba artificiala este o acoperire din fibre sintetice care arata ca iarba naturala si este cel mai frecvent material folosit pe terenurile de sport.

La baza fiecarui eveniment plin de actiune, cele mai recente inovatii in gazon sintetic schimba modul in care sportivii concureaza si prospera. Cu beneficii evidente, cum ar fi absorbtia socurilor, de protectie a articulatiilor, durabilitate incredibila si stiluri de iarba care stimuleaza tractiunea pentru aproape orice sport imaginabil, orice teren modern care spera sa ramana la varf de jucabilitate poate beneficia de o actualizare a gazonului.

Atat pentru schimbarea jocului, cat si pentru buget, exista mai multe motive pentru care o actualizare a gazonului poate fi o idee buna pentru unitatea ta. In continuare vom vedea motivele de ce unitatile opteaza pentru gazon artificial si care sunt  caracteristicile acestui tip de gazon.

De ce multi aleg sa opteze pentru o amenajare gazon artificial

Cand vine vorba de un gazon sportiv sintetic, care se mandreste cu beneficii multiple, ar fi greu sa gasesti o actualizare care sa adauge la fel de multa valoare terenului. De la terenuri de fotbal universitare la arene de fotbal profesionist, iata cateva dintre cele mai comune motive pentru care facilitatile fac schimbarea:

  • Costuri mai mici de intretinere si utilitati pe termen lung
  • Siguranta si performanta imbunatatite ale jucatorilor
  • Atractie vizuala imbunatatita
  • Obiectivele de venituri specifice pentru terenuri specifice sportului

De ce un gazon sintetic este potrivit pentru tine

Ingineria din spatele gazonului modern a parcurs un drum lung. Iti poti actualiza terenul avand in vedere un singur sport sau mai multe sporturi si cu optiuni personalizabile pentru gazon, cum ar fi densitatea ierbii, cotele de absorbtie a socurilor si chiar culoarea.

Caracteristicile importante ale gazonului includ:

  • Greutatea gazonului, adica numarul de fibre de iarba artificiala pe metru patrat de gazon. Gazonurile cu greutati mai mari reproduc aspectul ierbii naturale si pot face fata unui trafic de suprafata mai agresiv. Gazonurile cu greutati mai mici vor reduce costul general al gazonului artificial si sunt mai putin durabile, dar sunt totusi proiectate pentru a rezista ani de zile si pot fi o optiune excelenta daca lucrezi cu un buget mai restrans.
  • Tipuri de iarba: Fiecare stil diferit de iarba va afecta tractiunea generala, moliciunea si estetica. Atunci cand selectezi un stil de iarba care este potrivit pentru unitatea ta, poti alege dintre lungimi si forme diferite ale fibrelor; iarba taiata mai scurta este grozava pentru terenurile de antrenament sau evenimentele sportive rezistente la agatati, iar iarba mai lunga se va simti mai moale si ofera o tractiune similara cu suprafetele de iarba naturala.
  • Suport si umplutura: Acestea sunt straturile in care este tesuta iarba artificiala. Pentru sporturi de mare impact si arene de antrenament, suporturile mai moi si umplutura suplimentara vor reduce probabilitatea de ranire. Pentru sporturile in care contactul cu solul este mai putin probabil sau pentru jocul competitiv, un suport mai putin flexibil si umplutura redusa ofera o senzatie mai ferma.

Alege gazon sportiv pentru terenul tau si bucura-te de investitie mult timp!

Scris de: admin

Articolul precedent

Administrație

Patru cupluri din comuna Dragoș Vodă au sărbătorit nunta de aur

Patru cupluri din comuna Dragoș Vodă, județul Călărași, au sărbătorit, în data de 6 mai a.c., nunta de aur. Cu această ocazie, primarul localității, Radu Aurel Ion, i-a premiat pe seniorii îndrăgostiți ca la început. Cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au primit flori și cadouri din partea administrației locale. “Felicitări pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie celor patru cupluri premiate astăzi de domnul […]

today6 mai 2022

0%