Neobișnuit

Ai plăti 20.000 de dolari pe un cocktail?

today3 mai 2022

Fundal

Există cocktailuri pentru toate gusturile, de la o Margarita jucăușă, la un Martini elegant și la deliciosul Mojito, cu sau fără alcool. Prețurile lor variază de la local la local, dar și în funcție de mărcile de băuturi folosite. Probabil un cocktail al cărui preț este mai mare decât al mâncării servite la un restaurant ți s-ar părea scump. Dar ce ai zice de unul care costă peste 20.000 de dolari? Adică mult peste un venit mediu anual în România…

Ce conține cel mai scump cocktail din lume

Cocktailul de peste 20.000 de dolari este un Martini, dar nu orice fel de Martini, ci unul care a fost botezat „Diamonds are Forever Martini” (în traducere, „Diamantele Sunt Veșnice”) și care este destinat, cu siguranță, doar celor care trăiesc pe picior mare, în lux și opulență și care au o afinitate pentru cele mai scumpe lucruri, inclusiv când vine vorba de băutură, informează foodstory.ro. Cel mai scump cocktail din lume se servește la Ritz Carlton în Tokyo, costă între 22.000 și 25.000 de dolari și vine la pachet cu un diamant de un carat.

Cocktailul se prepară chiar în fața clienților, la masă, iar în timp ce îl vor savura pe fundal se va auzi piesa „Diamonds are Forever”, a lui Shirley Bassey, interpretată de formația din local. Cocktailurile Martini sunt băuturi pe bază de gin, însă cel servit la Ritz-Carlton în Tokyo are ceva aparte. Inspirat din filmele cu James Bond, cea mai scumpă băutură din lume este un amestec de vodka Absolut Elyx și suc de lime, în care, în loc de o maslină sau o cireașă, se scaldă un diamant perfect de un carat.

Cei care iubesc extravaganța vor crede, cu siguranță, că este o idee foarte bună, dar dacă te gândești mai bine, de fapt cumperi un diamant și primești un Martini gratis pentru asta.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

De ce se simt atât de bine îmbrățișările, ținerea de mână și mângâierea: ce au descoperit oamenii de știință

Îmbrățișarea, ținerea de mână și mângâierea ne oferă un impuls psihologic despre care se știe că este important pentru bunăstarea emoțională și dezvoltarea sănătoasă. Dar până acum, nu a fost clar de ce ne face plăcere din acest tip de atingere. Acum, cercetătorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis au identificat un circuit neuronal care transmite senzația cunoscută sub numele de „atingere plăcută” de la piele […]

today2 mai 2022

0%