Neobișnuit

„AirCar”: Mașina care se transformă într-un avion. Va fi disponibilă pe piață de anul viitor

today27 ianuarie 2022

Fundal

 

AirCar”: mașina care se transformă într-un avion va putea fi cumpărată peste un an.

Dezvoltatorii AirCar, un avion-mașină născut în Slovacia, au obținut certificatul de navigabilitate după ce au finalizat peste 200 de decolări și aterizări pe parcursul a 70 de ore de teste riguroase de zbor conform standardelor Agenției Europene de Siguranță a Aviației.

Mașina zburătoare este echipată cu motor BMW, funcționează cu benzină normală și după 2 minute și 15 secunde se transformă într-un avion.

Această „super-mașină” a demonstrat o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”, a spus profesorul Stefan Klein, liderul echipei de dezvoltare și șofer de testare.

Toate procedurile de decolare și aterizare sunt automate și sunt efectuate fără ca pilotul să fie nevoit să atingă comenzile de zbor. După ce a atins pământul, se transformă într-o mașină sport în mai puțin de 3 minute.

AirCar Prototype 1, care are un motor cu elice fixă de 160 de cai putere, este o creație a profesorului Stefan Klein. „Certificatul obținut deschide ușa către producția de mașini zburătoare eficiente și sigure”, conchide Klein.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Curiozități amuzante care te vor face să râzi

  „Nu începi cu adevărat să îmbătrânești până nu încetezi să înveți”, a declarat magnatul de software și filantrop miliardar, Bill Gates. Acest lucru nu este valabil doar pentru pictogramele tehnologice bogate. Studiile au arătat că a învăța ceva nou în fiecare zi vă poate îmbunătăți sănătatea creierului și vă poate face mai fericit. Dar cei mai mulți oameni ar prefera să sară peste studii și să rămână cu divertisment […]

today27 ianuarie 2022

0%