Life

Al doilea cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, va dona o parte din averea sa unor cauze caritabile

today15 noiembrie 2022

Fundal

Al doilea cel mai bogat om de pe pământ a anunțat pentru prima dată în timpul unui interviu acordat CNN că plănuiește să-și doneze banii unor oameni și organizații caritabile care ajută la vindecarea diviziunilor sociale și politice profunde. Stând alături de partenerul său Lauren Sanchez, Bezos a spus pentru presa că în prezent „își construiesc capacitatea de a putea oferi acești bani”, adăugând: „Partea grea este să-și dea seama cum să o facă într-un mod simplu. Nu este ușor, construirea Amazon nu a fost ușoară. A fost nevoie de multă muncă grea, o grămadă de colegi de echipă foarte inteligenți.” El a continuat: „Ne construim capacitatea de a putea oferi acești bani. Există o grămadă de moduri prin care cred că ai putea să faci și lucruri ineficiente. Așa că trebuie să te gândești cu atenție și trebuie să ai oameni geniali în echipă.”

Bezos a fost criticat în trecut pentru refuzul său de a se alătura Giving Pledge, un angajament caritabil semnat de unii dintre cei mai bogați oameni din lume, inclusiv fosta soție a fondatorului Amazon, MacKenzie Scott, care intenționează să doneze cea mai mare parte a averii lor de-a lungul vieții unor cauze caritabile. Bezos nu a spus exact cât plănuiește să ofere sau cui, dar a confirmat că obiectivul său actual este de a disemina 10 miliarde de dolari în zece ani, sau aproximativ 8% din valoarea sa netă actuală, către Bezos. Earth Fund, care oferă granturi celor care luptă împotriva schimbărilor climatice și protejează planeta.

El a explicat, de asemenea, de ce a decis să demareze acest nou efort filantropic dându-i lui Dolly Parton 100 de milioane de dolari pentru a le oferi organizațiilor de caritate alese de ea. „Uite ce a făcut și cum și-a condus viața. Modul în care a făcut-o este făcând lucruri îndrăznețe, întotdeauna cu civilizație și bunătate”, a spus el pentru CNN. „Ea este o unificatoare, avem probleme mari în lume și modul în care sunt tratate marile probleme este că trebuie să lucrați împreună.” Sanchez a adăugat: „Când te gândești la Dolly, toată lumea zâmbește. Tot ce vrea ea este să aducă lumină în lumea altora. Asta e tot, și așa că nu ne-am fi putut gândi la cineva mai bun căruia să-i acordăm acest premiu.” După ce a primit banii, Parton a postat pe Twitter: „Încerc să-mi pun banii acolo unde îmi este inima. Voi face tot posibilul să fac lucruri bune cu acești bani. Mulțumesc @JeffBezos #LaurenSanchez.”

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Știai că vârsta la care ne simțim cel mai sexy este 53 de ani?

Patru din zece persoane de 53 de ani au spus că se simt mai confortabil în propria piele și mai încrezătoare în aspectul lor decât oricând, potrivit unui sondaj. Și când vine vorba de întâlniri, se pare că aproape o cincime (18 la sută) consideră că este mai picant și mai interesant decât atunci când cunoșteau persoane în tinerețe. Mai mult de jumătate, 53 la sută, spun că acum știu […]

today15 noiembrie 2022

0%