Life

Alimente care te ajută să dormi mai bine

today28 ianuarie 2022

Fundal

 

Majoritatea oamenilor au experimentat personal modul în care alimentele și băuturile le pot afecta energia și vigilența. Cu până la 35% dintre adulți care suferă de simptome de insomnie, este de înțeles că există o dorință puternică de a profita de alimente și băuturi pentru un somn mai bun.

Cercetătorii, inclusiv nutriționiști și experți în somn, au efectuat diferite tipuri de studii pentru a încerca să descopere cele mai bune alimente pentru somn.

Kiwi

Kiwi este un fruct mic, de formă ovală, asociat popular cu Noua Zeelandă, chiar dacă este cultivat în numeroase țări. Există atât soiuri verzi, cât și aurii, dar kiwi-urile verzi sunt produse în număr mai mare.

Fructele kiwi posedă numeroase vitamine și minerale3, în special vitaminele C și E, precum și potasiu și acid folic.Unele cercetări au descoperit că consumul de kiwi poate îmbunătăți somnul. Într-un studiu, oamenii care au mâncat două kiwi cu o oră înainte de culcare au descoperit că au adormit mai repede, au dormit mai mult și au o calitate mai bună a somnului.

Nu se știe cu siguranță de ce kiwi-urile pot ajuta la somn, dar cercetătorii cred că ar putea avea legătură cu proprietățile lor antioxidante sau concentrația mare de serotonină.

Sucul de vișine

După cum indică și numele, vișinele au o aromă distinctă față de cireșele dulci. Denumite uneori cireșe, acestea includ soiuri precum Richmond, Montmorency și morello englezesc. Ele pot fi vândute întregi sau ca suc.

Mai multe studii au descoperit beneficii ale somnului pentru persoanele care beau suc de vișine. Într-un studiu, s-a constatat că persoanele care au băut două căni de suc de vișine pe zi au dormit mai mult și mai bine.

Aceste beneficii pot proveni din faptul că s-a descoperit că vișinele au concentrații peste medie de melatonină, care este un hormon care ajută la reglarea ritmului circadian și la promovarea unui somn sănătos.

Laptele malț

Laptele malț este obținut prin combinarea laptelui și a unei pulberi special formulate care conține în principal făină de grâu, grâu malț și orz cu malț, împreună cu zahăr și un sortiment de vitamine.

În trecut, studiile au arătat că laptele de malț înainte de culcare reduce întreruperile de somn. Explicația acestor beneficii este incertă, dar poate avea de-a face cu vitaminele B și D din laptele de malț.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

“Mr. Saxobeat” este cea mai ascultată melodie românească de pe Spotify

  "Mr. Saxobeat", piesa lansată de Alexandra Stan în urmă cu 11 ani, este cea mai ascultată melodie românească de pe Spotify. Hitul Alexandrei a atins, de curând, un număr record de ascultări pe această platformă, videoclipul bucurându-se, de asemenea, de sute de milioane de vizualizări pe YouTube. În noiembrie 2020, piesa "Mr. Saxobeat" înregistra 200 de milioane de ascultări pe Spotify, la momentul respectiv fiind declarată cea mai ascultată […]

today28 ianuarie 2022

0%