Life

Alimente interzise în diferite țări din întreaga lume

today22 septembrie 2022

Fundal

Există mai multe alimente care sunt foarte consumate într-o parte a lumii, dar interzise în altele. Ar putea exista o serie de motive responsabile pentru interdicție, de la motive etice, culturale, preferințe personale, de sănătate, de mediu sau sociale.

În acest articol sunt enumerate câteva alimente controversate care sunt ilegale în unele locuri, dar permise în altele.

Guma de mestecat este interzisă în Singapore

Guma de mestecat este greu de găsit din cauza interzicerii vânzării și importului de gumă de mestecat cu zeci de ani în urmă. Ca parte a efortului său de a menține zonele publice libere de gumă de gumă, Singapore a interzis vânzarea și importul de gumă de mestecat în 1992, deși interdicția a fost parțial ridicată în 2004. Este permisă doar guma de mestecat specială dentară sau cu nicotină.

Ketchup-ul este interzis în Franța

În 2011, Franța a introdus noi linii nutriționale în școli, care includeau o restricție asupra ketchup-ului. În efortul de a păstra tradițiile culinare franceze, studenților li se permite să consume ketchup doar cu cartofi prăjiți, care sunt serviți o dată pe săptămână.

Vopselele alimentare artificiale au fost interzise în cinci țări europene

Colorarea artificială este interzisă în țări europene precum Austria, Finlanda, Franța, Norvegia și Regatul Unit din cauza problemelor de sănătate. Deși legală în multe alte țări, cercetările leagă coloranții artificiali alimentari cu probleme de sănătate, inclusiv hiperactivitatea la copii.

M&M-urile sunt interzise în Suedia

Din cauza unei dispute privind mărcile comerciale, Suedia a interzis vânzarea de M&M-uri în 2016. O hotărâre judecătorească din 2016 spune că ambalajul și comercializarea bomboanelor populare semăna prea mult cu cele ale unei alte delicii de ciocolată – M by Marabou. Ultimul brand este comercializat și folosind un „m” minuscul și este deținut de Mondelez International, care deține drepturi exclusive de marcă în Suedia. Din punct de vedere tehnic, M&M-urile pot fi vândute în continuare în Suedia dacă Mars își modifică ambalajul și marketingul, dar se pare că nu a făcut acest lucru.

Înotatoarele de rechin sunt ilegale în 12 state din SUA

Din cauza scăderii populației globale de rechini, Statele Unite au interzis vânzarea înotătoarelor de rechini în 12 state. Înotătoarele de rechin sunt folosite în anumite părți ale Asiei pentru a face supă, dar în 2012, China a interzis consumul acestei supe.

Caviarul Beluga este interzis în SUA

Caviarul Beluga este un produs alimentar scump, care poate atinge prețuri de până la 200 USD pentru o porție. Caviarul beluga iranian este cel mai scump tip de caviar și constă în ouăle crude ale sturionului beluga. Interzicerea caviarului beluga în Statele Unite a avut loc în 2005 din motive de mediu, deoarece peștele este o specie pe cale de dispariție.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Neobișnuit

Un nou trend pe TikTok. Bandă adezivă pentru un somn mai bun

Cele mai recente cercetări au arătat că respiraţia nazală activează creierul mai mult decât cea pe gură. În ultimul timp, cei mai urmăriţi tiktokeri au vorbit despre cât de benefică este lipirea unei benzi adezive pe gură în timpul nopţii, pentru a încuraja respirația pe nas în somn, potrivit sleepopolis.com. Ce părere au oare experţii? O sănătate orală mai bună, reducerea anxietăţii, oxigenarea mai bună a corpului, energizarea, prevenirea tulburărilor […]

today22 septembrie 2022

0%