Administrație

Asistenții medicali au primit diplome de apreciere din partea președintelui CJ, Vasile Iliuță

today12 mai 2022

Fundal

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este celebrată în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

Asistenţii medicali joacă un rol cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranţa examinarea și tratarea pacienţilor. Ei sunt cei care în fiecare zi dau dovadă de competență și demnitate profesională, în special, în această perioadă de pandemie în care au demonstrat curaj, răbdare, putere și suflet mare, conștietizind riscurile acestei profesii, provocările dar și succesele echipei.

Cu prilejul acestei zile, Președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță și managerul instituției spitalicești Bogdan Mihai au dăruit o diplomă de apreciere, pentru toate asistentele din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași Dr. Pompei Samarian, în care regăsim următorul mesaj:

În ultimii ani am învățat multe. Am învățat că lucrurile se transformă și nu mai sunt așa cum eram obișnuiți. Și dacă mai era nevoie, am învățat un lucru. Că oamenii sunt cei mai importanți. Întotdeauna. Am văzut cum în momente de criză, cee ace face diferența între o decizie bună și dezastru îl reprezintă omul. Pe lângă medici, al căror rol este incontestabil, mai există categoria aceea, de multe ori impersonală, dar fără de care nimic nu ar funcționa. Oamenii aceia mulți, cu masca pe față, cu cearcăne și mult prea obosiți și ei. De multe ori discreți. Asistenții medicali. Ei bine astăzi e cazul ca să ne oprim puțin din ce facem și să ne uităm puțin la efortul lor, la nevoile lor și la tot ce îi înconjoară. Și să le mulțumim”.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Prima ediție Electric Castle după pandemie se anunță a fi una incendiară

Prima ediție Electric Castle post-pandemie se anunță a fi una incendiară. În 2022, lineup-ul festivalului include nume precum Gorillaz, Disclosure, Twenty One Pilots, Mogwai și mulți alți artiști indie, pop, rock, electro și trap. Consultă programul pe zile al Electric Castle 2022, potrivit infomusic.ro. Cea de-a 8-a ediție a festivalului va avea un lineup eclectic, fiecare zi aducând pe cele 10 scene ale evenimentului un cocktail de stiluri muzicale. Programul […]

today12 mai 2022

0%