Administrație

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea fostului Palat Administrativ

today8 septembrie 2022

Fundal

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea Centrului socio-cultural (fostul Palat Administrativ) din Călărași. Imobilul, construit în anul 1898, este un ansamblu monument istoric de importanţă naţională cuprins în Lista Monumentelor Istorice.

Întrucât acesta se regăseşte în zona centrală a municipiului Călărași, se impune administrarea și punerea în valoare a clădirii de patrimoniu, prin restaurare și refuncționalizare, astfel încât să poată satisface exigențele unei funcțiuni administrative, precum și ale unui centru expozițional.

Prin proiect, se au în vedere lucrări de consolidare locală a elementelor de structură, lucrări de intervenție pentru reabilitarea arhitecturală a anvelopei clădirii și lucrări de intervenții și de reorganizare funcțională.

Valoarea totală a investiției este de 77.152.457,15 lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 71.182.627,64 lei, diferența fiind alocată de Consiliul Județean Călărași, potrivit canalsud.ro.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Au început lucrările de asfaltare a străzii Viitor din municipiul Călărași

Au început lucrările de asfaltare a străzii Viitor din municipiul Călărași. „Investiţia, asumată încă de la preluarea mandatului, este necesară pentru fluidizarea traficului rutier în contextul demarării în perioada imediat următoare a proiectului privind modernizarea străzii Bucureşti, respectiv str. Prel. Bucureşti.”, a declarat primarul Marius Dulce. Principalele lucrări ce se vor executa constau în: asfaltare carosabil şi trotuare, înlocuire cămine şi guri de scurgere, montare indicatoare, executare de marcaje logitudinale […]

today8 septembrie 2022

0%