Administrație

Autoritățile județene au participat ieri la dezvelirea și sfințirea bustului marelui voievod Constantin Brâncoveanu

today20 octombrie 2023

Fundal

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, însoțit de administratorul public al județului, Bogdan Mihai și de directori ai serviciilor publice deconcentrate județene au participat, ieri, la dezvelirea și sfințirea bustului marelui voievod Constantin Brâncoveanu, creație a sculptorului Dan Vladimir Predescu, turnată în bronz de Daniel Petria, ansamblul monumental fiind situat în incinta Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din municipiul Călărași.

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”‐ Filiala Călărași, inițiatoare a proiectului statuar, cu eforturile președintelui filialei județene, Nicolae Dragu, este promotoarea constantă a păstrării memoriei istorice a celor care s-au jertfit pentru țară și pentru libertatea acesteia.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Ieri, la Biblioteca Județeană Călărași a avut loc lansarea de carte „Forţa femeilor în sport”

Ieri, la Biblioteca Județeană Călărași a avut loc lansarea de carte "Forţa femeilor în sport", coordonat de Andreea Paul. Volumul a apărut în această toamnă la editura Polirom din Iași. Este al patrulea volum din seria "Forța femeilor". La lansare au participat vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, dar și reprezentați ai structurilor deconcentrate județene și mulți tineri afiliați la cluburile sportive din județ. Volumul "Forţa femeilor în sport" reuneşte […]

today20 octombrie 2023

0%