Life

„Avatar: The Way of Water” a câștigat 301 de milioane de dolari la International Box Office

today20 decembrie 2022

Fundal

Epopeea științifico-fantastică a lui James Cameron „Avatar: The Way of Water”, o continuare după 13 ani, a adus 301 de milioane de dolari în debutul său internațional de box office.

Dintre cele 52 de teritorii în joc, China a oferit cel mai mare start cu 57,1 milioane de dolari, o prezență defavorabilă, având în vedere popularitatea filmului original în țară. Începând cu weekendul, existau speranțe că vânzările de bilete ar putea ajunge la 100 de milioane de dolari în China. Cu toate acestea, izbucnirea COVID și închiderea teatrelor au contribuit la participarea slabă.

Alte piețe cu cele mai mari câștiguri includ Coreea cu 24,7 milioane dolari, Germania cu 19,9 milioane dolari, Franța cu 19,3 milioane dolari, India cu 18,1 milioane dolari, Regatul Unit cu 14,2 milioane dolari și Mexic cu 12,9 milioane dolari.

The Way of Water” a adăugat 134 de milioane de dolari la box office-ul autohton, ridicând suma globală la 435 de milioane de dolari. Box office-ul internațional, unde primul „Avatar” a câștigat 2 miliarde de dolari, va fi cheia succesului financiar al următorului film.

Aproximativ 67% din vânzările de bilete în străinătate au venit din 3D, Imax și alte formate premium. Prin comparație, aceste cifre au fost mai aproape de 27% pentru „Avengers: Endgame”, un alt gigant de box office. China a fost cea mai performantă piață 3D din lume, reprezentând 99% din vânzările de bilete ale țării.

La fel cum a făcut „Avatar” original, „Avatar: The Way of Water” a stabilit un nou punct de referință pentru actuala piață 3D.” a declarat Travis Reid, CEO și Președinte al RealD Cinema, cea mai mare companie 3D din lume. „James Cameron și echipa sa au arătat ceea ce este posibil din punct de vedere artistic, creativ și comercial atunci când ai regizori complet dedicați să cufunde publicul în această lume 3D, iar rezultatul este uluitor din punct de vedere vizual. Ne așteptăm să vedem în continuare rezultate 3D puternice la nivel mondial în timpul sărbătorilor și al anului nou.”

Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang și Sigourney Weaver s-au întors pentru „The Way of Water”, care urmărește familia Sully sub apă în timp ce se luptă cu elementele pentru a rămâne în viață și a se menține reciproc în siguranță. Chiar și cu așteptări stratosferice, criticii au fost receptivi la film, care deține 77% pentru Rotten Tomatoes. În recenzia lui Variety, criticul șef de film Owen Gleiberman a lăudat viziunea regizorului, scriind „Cameron, un veteran de patru decenii al logisticii de acțiune bravura, nu și-a pierdut nimic din mojo”.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Amber Heard îi va plăti 1 milion de dolari lui Johnny Depp pentru defăimare

Amber Heard îi va plăti lui Johnny Depp un milion de dolari pentru procesul, în care fiecare s-au acuzat unul pe celălalt de violență domestică. Suma reprezintă o reducere semnificativă față de cei 8,35 milioane de dolari pe care a fost obligată să-i plătească după un proces de șase săptămâni în Virginia, la începutul acestui an. Se așteaptă ca plata să vină de la operatorul ei de asigurări. Într-o declarație, […]

today20 decembrie 2022

0%