Administrație

Aventura și adrenalina s-au simțit la cote înalte, la RORally Marathon

today24 iulie 2023

Fundal

Evenimentul sportiv, organizat de Primăria Municipiului Călărași și Asociația Club Sportiv Baja 500 Motosport, s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Federației Române de Motociclism (FRM) și Federației Internaționale de Motociclism. A fost singura competiție derulată în România și a patra din întreaga Europă, iar tărâmul călărășean este cel care a găzduit-o! Competiția a adus împreună pasionați de motorsport rally raid și off-road din Europa: Italia, Bulgaria, Germania, Cehia, Polonia, Turcia, Franța, Republica Moldova și România.

Sportivii au fost înscriși la diverse categorii de rally raid, și anume: TH Auto, TH SSV, Rally 2, Promo, Moto Profi, Moto Hobby, Women și Malle Moto. Printre participanți s-au numărat și echipajul ceh, din celebrul Dakar, format din Miroslav Zapletal și Mareck Sikora, sportiva de excepție din Bulgaria, Zornitsa Todorova, campionul mondial la freestyle motocross, Libor Podmol, sportivii români, Mihai Dospinescu, Dragoș Chiriță și Cristi Movilă, dar și un călărășean cu care ne mândrim, Ciprian Berchez.

De asemenea, ne-am bucurat de prezența membrului Comisiei de Tot Teren al Federației Internaționale de Motociclism, Pavol Sas, care a venit din Slovacia, pentru a se asigura că RORally Marathon a decurs așa cum trebuia. Traseul parcurs de competitori a fost unul de 1.500 de kilometri, în patru zile de concurs. În cea de-a patra zi, a avut loc cea mai lungă probă specială, din Europa, care s-a întins pe 500 de kilometri.

„Putem spune că participanții au înconjurat atât municipiul, cât și județul Călărași, deoarece cursele s-au desfășurat în localități precum: Modelu, Roseți, Unirea, Jegălia, Cuza Vodă, Floroaica, Independența, Vlad Țepeș, Dragoș Vodă, Valea Argovei, Progresu, Sohatu, Solacolu, Aprozi, Nana, Gurbănești și Alexandru Odobescu. Așadar, distanțele parcurse de sportivi au fost impresionante, peisajele au fost unele pitorești, iar terenurile, extrem de provocatoare. Ne bucurăm că am reușit să punem Călărașiul pe harta competițiilor internaționale de rally raid! A fost cea mai captivantă cursă de motorsport rally raid și off-road, din toată Europa, iar astfel orașul nostru a devenit unul turistic.”, este comunicatul transmis de primăria Călărași.

Rezultatele obținute de concurenți sunt disponibile aici: http://www.frm.ro/category/rally-raid/rezultate-rally-raid/.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Selena Gomez dezvăluie ce își dorește la aniversarea de 31 de ani

Vedeta „Only Murders in the Building” a postat o poză cu un tort pe Instagram pentru a-și sărbători cea de-a 31-a aniversare, spunându-le fanilor că este singurul lucru pe care vrea să-l facă de ziua ei. „Sunt recunoscătoare pentru atât de multe din viața mea și unul dintre lucrurile pentru care sunt cea mai recunoscătoare este munca pe care am reușit să o facem cu Rare Impact Fund prin @Rarebeauty”, […]

today24 iulie 2023

0%