Life

Bad Bunny, Anitta și Becky G au contribuit la creșterea veniturilor în muzica latină din SUA

today13 aprilie 2022

Fundal

Veniturile din muzica latină din SUA au crescut în 2021, cu o creștere uriașă de 35%, până la 886 de milioane de dolari – cea mai mare cifră din istorie, înainte de ajustarea pentru inflație – potrivit unui nou raport RIAA publicat marți. Numărul a depășit cu mult rata de creștere generală a veniturilor din muzica înregistrată, care au crescut cu 22%, conform raportului de sfârșit de an al RIAA, emis luna trecută.

Într-un an în care Bad Bunny a fost artistul cel mai difuzat din lume, vedete precum Becky G și Anitta au scos cu după hit după hit, iar publicul s-a înghesuit cu bucurie la spectacolele latino, creșterile sunt foarte mari”, a spus COO RIAA Michele Ballantyne.

Streaming-ul a reprezentat 97% (857 milioane USD) din aceste venituri, abonamentele la muzică plătite continuând să fie principalul motor al creșterii veniturilor din muzica latină, crescând cu 35% la 593 milioane USD, reprezentând mai mult de două treimi din toată muzica latină din S.U.A. în 2021.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Nicole Scherzinger lucrează la un album solo, după ce reuniunea Pussycat Dolls a fost anulată

Nicole Scherzinger a confirmat că „lucrează la un album” în timp ce a urcat pe scenă la spectacolul ei din Los Angeles. Cântăreața, în vârstă de 43 de ani, care a anulat recent show-urile reuniunii The Pussycat Dolls, nu a mai lansat un album solo de când albumul ei dance-pop din 2014, Big Fat Lie, nu a reușit să ajungă în topuri. The Sun relatează că vedeta s-a adresat publicului […]

today12 aprilie 2022

0%