Life

Băieții BTS sunt forţați să intre în pauză pentru 2 ani. Vor merge în armată

today6 aprilie 2022

Fundal

Fanii BTS vor trebui să se lipsească de starurile lor preferate, deoarece cei şapte Bangtan Boys vor trebui să meargă în armată, potrivit infomusic.ro. Coreea de Sud are serviciu militar obligatoriu, iar artiştii vor trebui să servească 18 luni, mai ales pe fondul tensiunii între Coreea de Nord şi cea de Sud.

Armata uriaşă de milioane de fani BTS a pus presiune pe autorităţi să facă o excepţie, iar o aşa numită „Lege BTS” a trecut în 2020, permiţându-le muzicienilor să îşi amâne stagiul militar până la vârsta de 30 de ani. Cel mai în vârstă membru al trupei, Kim Seok-Jin, cunoscut că Jin va împlini 30 de ani în 2022. Şi restul membrilor sunt aproape ca vârstă, Suga având 29 de ani, Jimin 26 şi J-Hope 28.

Coreea de Nord a făcut un test cu o rachetă nucleară (falsă) la final de lună martie 2022, punând în alertă armata Coreei de Sud. În această ţară stagiul militar este obligatoriu pentru toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 28 de ani, cu un minim de 18 de luni de servit (deseori 24 de luni). Autorităţile se aşteaptă ca membrii BTS să îşi facă datoria, mai ales că sunt modele pentru tinerii din ţară.

Odată intraţi în armată, muzicienii din BTS se alătură unor nume mari de artişti care au petrecut timp în uniformă deşi erau vedete uriaşe, potrivit infomusic.ro. Elvis Presley a fost înrolat în 1958 în Armata Americană, în vreme ce Arnold Schwarzenegger a făcut stagiul în armată austriacă în 1965. Jimi Hendrix a fost prins cu o maşină furată şi trimis în armată în 1961. Alternativa era închisoarea.

Dacă vreunul dintre membrii formaţiei K-pop va fenta stagiul militar, el riscă soarta lui Steve Yoo. El a fost un gigantic star pop în Coreea de Sud în anii 1990, dar a fugit apoi în SUA, după ce a fost chemat în armată în 2002. Ulterior Coreea de Sud i-a interzis să intre în ţară şi fanii s-au dezis de el. Yoo nu mai are voie să intre în Coreea de Sud niciodată, iar un sondaj a arătat că 70% dintre coreeni sunt de acord cu exilarea sa. Acum el are un job de cascador în California.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

DJ Khaled va primi o stea pe Hollywood Walk of Fame

DJ Khaled este cel mai recent artist care va primi o stea pe Hollywood Walk of Fame. Ceremonia de dezvăluire a stelei lui DJ Khaled va avea loc pe 11 aprilie. Vedeta se află pe blocul 6200 din Hollywood Boulevard, aproape de locația celor mai recenti incluși Red Hot Chili Peppers, a căror stea a fost dezvăluită pe 31 martie. Binecunoscut pentru că iluminează melodiile cu frazele sale electrice, Khaled […]

today5 aprilie 2022

0%