Life

Beneficii pentru sănătate dacă bei cafea în fiecare zi

today31 ianuarie 2023

Fundal

Iubitorii de cafea din întreaga lume nu se gândesc la modurile în care această băutură le îmbunătățește sănătatea. Majoritatea oamenilor beau cafea pur și simplu datorită capacității sale de a oferi un impuls de energie atât de necesar din cofeină. Cu toate acestea, conform numeroaselor studii, cafeaua oferă și beneficii fantastice pentru sănătate.

Îți poate prelungi viața

Consumul de cafea scade riscul de deces din cauza unei varietăți de boli și afecțiuni comune. Într-un studiu efectuat pe peste 185.000 de oameni, oamenii de știință au descoperit că toate grupurile rasiale – albi, asiatici, afro-americani și hispanici – au avut o incidență cu 12% mai mică a decesului din cauza bolilor de inimă, cancer, accident vascular cerebral, diabet, probleme respiratorii sau rinichi pentru că au băut o ceașcă de cafea zilnic. Această scădere a mortalității a fost și mai mare – 18% – pentru cei care au băut două până la trei căni pe zi.

Îmbunătățirea performanței și a vigilenței, doar prin parfumul său

Pur și simplu mirosul unei cafele te poate ajuta să te concentrezi mai bine la teste. Într-un studiu, 100 de studenți în afaceri au fost înscriși pentru a susține un test de algebră GMAT cu 10 întrebări. Unii studenți și-au finalizat examenul într-un laborator de informatică care mirosea a cafea, în timp ce ceilalți lucrau într-o cameră fără parfum.

Rezultatele testului au arătat că studenții din sală care miroseau cafea au obținut scoruri semnificativ mai mari la test. Oamenii de știință cred că studiul ar trebui să aibă implicații ample. Mirosul cafelei poate chiar ajuta angajații să se simtă mai entuziaști sau mai productivi la birou.

Activează „grăsimea” care arde calorii

O ceașcă de cafea poate activa „grăsimea brună” în corpul nostru, arată cercetările. Spre deosebire de grăsimea albă tradițională, grăsimea brună arde de fapt caloriile și promovează pierderea în greutate. Se credea că țesutul adipos maro, denumit mai frecvent grăsime brună, se găsește numai la sugari și la mamiferele care hibernează. Oamenii de știință au descoperit însă că adulții umani pot avea și grăsime brună. În esență, grăsimea maro creează căldură corporală prin arderea caloriilor.

Poate face ca desertul tău preferat să aibă un gust mai dulce

Dacă de obicei aștepți o ceașcă de cafea cu desert, iată un motiv pentru a nu schimba acest obicei. Cercetătorii dezvăluie că băutura ne influențează simțul gustului. După o singură ceașcă, dulciurile au un gust mult mai dulce, iar senzațiile amare nu sunt la fel de intense. Acest lucru poate explica de ce ciocolata neagră nu are un gust la fel de puternic atunci când este asociată cu cafea fierbinte.

Reduce riscul de cancer de prostată

Consumul zilnic de cafea ar putea ține cancerul de prostată la distanță și chiar ar putea îmbunătăți șansele de supraviețuire la pacienți. Oamenii de știință chinezi au descoperit că băutorii de cafea au cu 10% mai puține șanse de a dezvolta cancer de prostată. Potrivit Societății Americane de Cancer, unul din opt bărbați este diagnosticat cu cancer de prostată de-a lungul vieții. Unul din 41 moare din cauza bolii.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Celebrități care s-au căsătorit sau logodit de Valentine’s Day

Când dragostea e mare, ce zi mai frumosă ca să-ţi dovedeşti sentimentele decât cea mai romantică sărbătoare din timpul anului, Valentine’s Day?! Totuşi nu pentru toate perechile logodite sau căsătorite de Ziua Îndrăgostiţilor a fost de bun augur! De la Lady Gaga şi Taylor Kinney, la Meg Ryan şi Dennis Quaid sau Harrison Ford şi Calista Flockhart, starurile de peste ocean au făcut sau primit propuneri în căsătorie sau şi-au […]

today31 ianuarie 2023

0%