Divers

Ce beneficii are ghimbirul pentru sănătate

today17 februarie 2023

Fundal

Desi nu este foarte des consumat, ghimbirul are numeroase proprietăți si beneficii asupra sănătății organismului, multe dintre acestea chiar demonstrate prin studii si cercetări. Printre cele mai cunoscute sunt întărirea sistemului imunitar, luptă impotriva diverselor bacterii si chiar la intensificarea metabolismului.

Ghimbirul are denumirea oficial de „Zingiber officinale” si este o plantă originală din padurile tropicale din Sudul Asiei. Acesta are o lungă istorie, fiind folosit de foarte mulți ani ca si condiment în alimentație, dar si în medicina naturistă.

Beneficiile consumului de ghimbir

Ghimbirul este considerat de mulți un aliment minune, cu reale beneficii împotriva unui spectru larg de afecțiuni si boli. Desigur, chiar și în acest caz, asta nu înseamna că nu mai trebuie să consulți un medic. Dimpotrivă! Medicul poate să-ți recomande un tratament medicamentos, iar ghimbirul să fie folosit ca și un adjuvant.

Ajută funcția digestivă

Ghimbirul previne aparitia disconfortului digestiv, indigestia sau balonarea. Acest lucru se intampla deoarece stimuleaza enximele cu rol in absorbtia nutrientilor. De asemenea, deoarece are proprietati antiinflamatorii, acesta ajuta la relaxarea muschiilor stomacului, facilitand in acest fel o mai buna digestie.

Poate preveni infectiile orale

A fost demonstrat că ghimbirul previne infectiile orale, luptand impotriva dezvoltarii bacteriilor care produc boli gingivale. In aceasta categorie intra gingivita sau parodontoza.

Un foarte bun energizant si antioxidant

Este cunoscut faptul ca are proprietati antioxidante, iar din acest motiv sustine functia cognitiva in procesul de imbatranire, dar si ajuta la imbunatatirea memoriei. Pe langa proprietatile antioxidante, ghimbirul este si un foarte bun energizant, putand a se compara chiar si cu cafeaua.

Impotriva gripei si a racelii

Cauti un remediu naturist impotriva racelii si gripei? Atunci cu siguranta trebuie sa incluzi pe lista si radacina de ghimbir. Deoarece are proprietati diaforetice, ghimbirul activeaza procesul de transpiratie. Reducerea reduce simptomele in cazul racelolor si a gripelor si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

 

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Actual

Micutzu face show la Călărași

Călărășenii sunt invitați la stand-up comedy. Marți, 7 martie, la orele 18:00 și 20:00, pe scena Sălii Barbu Știrbei va fi prezent Micutzu. Acesta pleacă în turneu cu un spectacol nou " - "Vremuri de restriște" și de data aceasta nu este singur, ci însoțit de Geo Adrian și George Dumitru. Un show despre orice, despre toate și despre tot, un show în care cu siguranță te vei regăsi. Trei […]

today17 februarie 2023

0%