Actual

Biblioteca dă startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului Bibliovacanța

today19 iunie 2023

Fundal

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași dă startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului Bibliovacanța. Proiectul a ajuns la cea de-a 7 a editie. Initiat din dorinta colectivului de bibliotecari de a se implica activ în viața comunității călărășene, pe perioada vacanței de vară, proiectul s-a bucurat de succes și a fost îmbunătățit la fiecare ediție, pentru a se plia cât mai mult pe solicitările participanților, a atras colaboratori valoroși, dispuși să-și petreacă ore prețioase din vacanța de vară la bibliotecă: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Călărași, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Palatul Copiilor Călărași, artizani locali – Filofteia Radu, Dana Ionescu. Intenționăm să atragem și alți colaboratori, din diverse domenii de activitate, care să fie alături de copii, să-i informeze cu privire la domeniul în care activează și să răspundă întrebărilor acestora.

Proiectul este destinat preșcolarilor (maxim 8 persoane / grupă), școlarilor mici (maxim 15 persoane/ grupă) si adolescentilor ( maxim 15 persoane/ grupă), grupuri țintă cu care se lucrează în funcție de vârstă. Se vor forma câte 6 grupe din fiecare categorie de vârstă, în limita locurilor disponibile. Aceștia vor desfășura activități pe durata unei săptămâni, între orele 10.30-12.00, în perioada 3 iulie-11 august.

Fiecare zi a săptămânii va fi dedicata unui tip de activitate:

* Cărți, joacă și prietenie, club în care ne împrietenim, cu ceilalți dar și cu lectura, cu dezbateri și joc de rol.

* Handmade si creativitate – zi foarte apreciată de copii, în care colaborăm cu artizani locali sau profesori de la Palatul Copiilor – coasem, țesem, lipim, folosim diverse tehnici origami, quilling…

* Dezvoltare și cunoaștere – zi in care sunt implicati specialiști în comunicare și dezvoltare personală. Sunt desfășurate activități și jocuri de consiliere a carieriei, de autocunoaștere și dezvoltare personală.

* Mai informat, mai puternic – este ziua în care sunt invitați specialiști din diverse domenii( medici, politiști, preoți, inspectori in consiliere si preventie antidrog)

* Club de film- zi relaxantă, în care vizionăm și dezbatem productii cinematografice realizate după cărți celebre care au făcut subiectul clubului de lectură (Vaiana, Wally, Heidy, Patrocle, Pianistul, Castelul de sticla… )

Programul propus de noi pentru perioada vacanțelor, are ca scop aducerea împreună a copiilor și adolescenților, prin activități constructive, relaxante, într-un mediu cultural destins, cu multă socializare. Este un prilej de legare a multor prietenii.

În proiect sunt implicați și voluntari ai bibliotecii, prin sprijinul acordat în activitățile cu cei mici.

Înscrierile vor avea loc în perioada 19-30 iunie 2023, personal, la recepția instituției, sau telefonic la numărul 0242316757.

Fiecare persoană se poate înscrie pentru activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni, fiind repartizată în grupa de vârstă căreia îi aparține.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Kourtney Kardashian este însărcinată!

Vedeta „Keeping Up With the Kardashians” așteaptă al patrulea copil, primul cu soțul Travis Barker. Starul „The Kardashians”, în vârstă de 44 de ani, a anunțat vestea incitantă în timpul concertului lui Barker cu Blink-182 din Los Angeles vineri. În timp ce soțul ei cânta pe scenă, Kardashian a ridicat o pancartă pe care scria „Travis, sunt însărcinată”. Sarcina vedetei de reality vine la un an după ce perechea s-a […]

today19 iunie 2023

0%