Actual

Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași trece printr-un proces de etichetare și organizare a fondului de carte

today22 februarie 2023

Fundal

Bibliotecile cu tradiţie deţin valori inestimabile şi de neimaginat pentru internauţii zilelor noastre. Planificarea, organizarea şi dezvoltarea unei biblioteci digitale presupune un management inovativ, buni specialişti şi o colaborare strânsă între departamentele instituţiei. O astfel de acțiune de etichetare și organizare a fondului de carte se desfășoară și în cadrul Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu din Călărași de mai bine de un an de zile.

Trebuie să împletim tehnologia cu cartea propriu zisă cu cartea în starea pură așa cum ne place nouă să spunem aici. Bibliotecarele noastre lucrează intens pentru etichetarea cărților care se află în fondul de carte al bibliotecii, vorbim aici de secția de copii, de secția de prelucrare acolo unde intră fondul nou de carte dar și de filiala de la Orizont. Încercăm să facem lucruri frumoase la bibliotecă și să ne gândim că trăim vremuri în care tehnologia ne acaparează cu totul dar trebuie să rămânem iubitori de carte. Zilele trecute am fost prezentă la Biblioteca Panait Istrate din Brăila, acolo colegii noștri au o bibliotecă digitală si încercăm să facem și noi lucruri frumoase pentru cititorii noștri călărășeni”, a declarat Marinela Voivozeanu manager Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași.

Până în acest moment s-au etichetat aproximativ 30.000 de cărți, urmând ca în scurt timp să se ajungă la finalizarea întregii acțiuni de etichetare. De asemenea trebuie precizat faptul că orice nouă apariție dintr-un volum de carte trece prin procedură de etichetare și înregistrare în baza de date a instituției. Această acțiune este destul de benefică pentru bibliotecă deoarece în acest fel este ținută o evidență mai atentă a tuturor volumelor care sunt prezente în bibliotecă.

Începand de anul trecut, mai exact din ianuarie 2022, sectia de copii a început etichetarea fondului de carte. Secția de copii dispune de un fond de carte de 42.000 de cărți iar în momentul de față noi am reușit să etichetăm aproximativ 30.000 de cărți, pe lângă celelalte activități pe care le mai desfășurăm. În același timp noi mergem și cu epurarea cărților care nu mai sunt conform standardelor pentru a ne putea înnoi fondul de carte sau pentru a face loc cărților nou venite în biblioteca noastră,” a declarat pentru Canal SUD Elena Stan, bibliotecar secția copii.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Selena Gomez recunoaște că a luat în greutate din cauza medicamentelor pentru lupus

În timpul unui TikTok Live de joi, vedeta pop a abordat criticile recente la adresa fizicului ei, dezvăluind că greutatea ei fluctuantă este rezultatul medicamentelor pentru lupus. „Când îl iau, rețin multă apă și asta foarte normal. Când nu fac asta, am tendința de a pierde în greutate”, a explicat ea. „Voiam doar să spun și să încurajez pe oricine care simte rușine și se află în situația mea”, a […]

today21 februarie 2023

0%