Actual

Biblioteca Județeană Călărași a avut oaspeți de seamă

today14 august 2023

Fundal

Biblioteca Județeană Călărași a avut oaspeți de seamă: 4 grupuri de ansambluri folclorice din Georgia, Ucraina, Turcia si Mexic, care participă la festivalul Hora Mare. Acestora le-a fost prezentată Biblioteca Județeană, au scris în cartea de impresii, au răsfoit cărțile, fiind interesați de cărțile în limba engleză și, bineînțeles, au fost foarte curioși dacă există ceva referitor la “Dracula”.

Grupul din Georgia studiază în cadrul Kutaisi University, au un Smart Lab cu care se dorește încheierea unui parteneriat. Cea de-a 38-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Hora Mare”, eveniment pus în scenă de Consiliul Județean Călărași, prin intermediul Centrului Județean de Cultură și Creație, pe Stadionul ”Ion Comșa”, atrage astfel, în județul nostru, colaborări noi, diversificate și ne pune pe harta culturală internațională, se arată pe pagina de socializare a Bibliotecii.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primăria Călărași a pregătit multe activități pentru Ziua Marinei

Călărașiul se pregătește de sărbătoare! Ziua Marinei va fi celebrată, în data de 15 august 2023. Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local au pregătit, cu această ocazie, pentru comunitate, mai multe manifestări, care se vor desfășura în Parcul Central. Evenimentul va cuprinde activități distractive pentru copii, parada sportivilor CSS Călărași și CSM Călărași, de la secțiile de canotaj, spectacol folcloric al Palatului Copiilor, slujba de pomenire a eroilor marinari, dar […]

today14 august 2023

0%