Actual

Biblioteca Județeană Călărași organizează un eveniment cultural de excepție

today26 iulie 2023

Fundal

Biblioteca Județeană Călărași organizează un eveniment cultural de excepție, prilejuit de lansarea primului număr al revistei – magazin de cultură științifică și tehnică Danubius Park. Publicația este o încununare a Concursului de Știinţă şi Tehnică pentru elevi “Florin Vasilescu”, primul concurs de proiecte interdisciplinare al liceenilor din ţara noastră, iniţiat în 1998 de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi, în colaborare cu Fundaţia “Grupul de Iniţiativă pentru Învăţământul Fizicii (G.I.Î.F.)” şi Societatea Română de Fizică (S.R.F.)” , concurs găzduit anul acesta de Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași.

”Dorim ca această revistă-magazin să fie steagul pe care să-l ridicăm ca imbold pentru realizarea la Călărași a așa numitului Centru de Educație MaST, care va fi al doilea pas înspre Parcul de Știință și Tehnologie Danubius Park”, declara domnul Prof. Dr. Nicolae Micescu. Începând cu ora 10.00, în data de 27 iulie 2023, în Sala Perspective a Bibliotecii Județene ”Alexandru Odobescu ” Călărași, publicul va putea cunoaște preocupările și realizările actuale în dezvoltarea de noi tehnologii, în județul Călărași.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Femeile au nevoie de mai multă odihnă decât bărbații, potrivit unui studiu

Un studiu arată că femeile au nevoie de mai multă odihnă decât bărbații. A fost realizat de Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough din Anglia. Creierul femeilor are nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni din rutina zilnică, arată studiul. Femeile lipsite de somn au fost mai predispuse la suferință sau furie, comparativ cu bărbații când s-au odihnit în aceeași timp. Deci de câtă odihnă mai […]

today24 iulie 2023

0%