Radio Voces Campi

Biblioteca Județeană organizează Festivalul Dovleacului

today12 octombrie 2023

Fundal

Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu organizează pe data de 28 octombrie, între orele 10.00-22.00, Festivalul Dovleacului. Acesta este un proiect unic, memorabil și spectaculos, pentru copii și adulți, ce aduce împreună două povești fermecătoare: tradiția românească și dragostea pentru noi orizonturi culturale și educaționale.

Programul festivalului va include piese de teatru pentru copii, spectacol de magie, conferințe, ateliere și activități pentru cei mari și pentru cei mici, zonă de gastronomie locală și nu numai, muzică și voie bună, târg de produse realizate manual, cu magie și veselie multă pentru localnici și publicul larg. Printre activitățile evenimentului se numără teatrul de păpuși pentru copii și spectacolul de magie, cu povești puse în scenă care au de cele mai multe ori o morală, o învățătură. Printre beneficii se mai numără încurajarea imaginației, empatia, dezvoltarea limbajului și a vocabularului, susținerea atenției și a concentrării.

Ateliere incluse în cadrul evenimentului:

1.Maratonul de sculptat dovleci

2.Atelierul de chimie distractivă

Beneficiile atelierului pentru copil:

Experimentează;

Capată încredere în ei;

Dezvoltă curiozitatea pentru știinţă;

Întelege mai bine fenomenele din viaţa de zi cu zi;

3.Realizarea unui semn de carte din fetru-ideal pentru manualele scolare sau pentru lecturile lungi din timpul vacanțelor.

4.Flori din hârtie sau tehnica de quilling (presupune rularea, modelarea și lipirea benzilor de hârtie în forme variate, pentru a crea modele decorative)-atelier pentru dezvoltarea motricității si creativității.

Atelierele se desfășoară concomitent și gratuit în anumite intervale orare care vor fi comunicate în timp util. Lampionul dorințelor împlinite-lansare de lampioane biodegradabile cu mesaje personalizate, pe brațul Borcea.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Directorul Ecoaqua Călărași se află în Franța, la o expoziție de echipamente și tehnologii pentru operatorii de apă

Zilele acestea, directorul Ecoaqua Călărași se află prezent la Lyon, la una dintre cele mai mari expoziții de echipamente și tehnologii pentru operatorii de apă din întreaga lume. „Starea infrastructurilor de apă și canalizare - accelerarea schimbărilor climatice la scară globală au un impact dramatic asupra gestionării apei peste tot. În același timp, cererea globală de apă continuă să crească cu aproape 1% pe an, motiv pentru care problema securității […]

today12 octombrie 2023

0%