Administrație

Căminul pentru Persoane Vârstnice “Sf. Antim Ivireanul” și Adăpostul de urgență pe timp de noapte, verificate de autorități

today12 iulie 2023

Fundal

Activitatea Căminului pentru Persoane Vârstnice “Sf. Antim Ivireanul” și Adăpostului de urgență pe timp de noapte, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, a fost verificată, în urmă cu două zile, de echipe mixte ale Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Fiecare instituție, din cele menționate anterior, a desfășurat propria inspecție, conform procedurilor pentru care este abilitată. Grupurile sanitare ale căminului, dormitoarele, camerele de zi, sala de mese, toate au fost sub lupa comisiei de verificare, însă nu a fost găsită nicio neregulă care să pună în pericol siguranța beneficiarilor. De asemenea, în urma controalelor, în cadrul Adăpostului de urgență pe timp de noapte al Direcției de Asistență Socială nu au fost depistate probleme.

Menționăm că, beneficiarilor adăpostului li se oferă servicii de găzduire, consiliere în vederea depășirii situațiilor de risc social, asistență socială individualizată, în funcție de nevoile lor, acest adăpost reprezentând o șansă pentru oamenii străzii. Totodată, căminul de bătrâni este, în acest moment, casa a 40 de suflete, care se bucură de condiții foarte bune. „Am acordat o atenție deosebită acestor centre de pe raza municipiului nostru. Căminul pentru Persoane Vârstnice arată ca o casă primitoare, datorită investițiilor pe care le-am finanțat. Seniorii sunt în grija noastră, permanent. De asemenea, în cadrul Adăpostului de urgență pe timp de noapte, avem grijă de persoanele aflate în situații de risc, oferindu-le un spațiu intermediar de cazare și condiții foarte bune”- primarul municipiului Călărași, Marius Dulce. Aceste controale au loc, peste tot, în țară, până la data de 16 iulie, din cauza situației alarmante care a fost depistată la anumite centre de asistență socială din Ilfov.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Top 3 cele mai maniace semne zodiacale

Ești curios să știi care sunt cele mai maniace 3 zodii? Vrei să știi dacă semnul tău astrologic se numără printre ele? Este foarte interesant să descoperi diferitele fațete ale astrologiei. Astăzi, vom arunca o privire la cele mai maniace semne ale astrologiei. Aceste semne sunt cunoscute pentru perfecționismul și atenția la detalii. Un maniac este definit ca o persoană care este anxioasă și excesiv de solicitantă. Maniacii se caracterizează […]

today11 iulie 2023

0%