Administrație

Campania de Testare pentru Depistarea Hepatitelor Virale B/D și C în județul Călărași s-a încheiat

today18 octombrie 2023

Fundal

Campania de Testare pentru Depistarea Hepatitelor Virale B/D și C în județul Călărași s-a încheiat! Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA și Consiliul Județean Călărași, au derulat pe o perioadă de șase luni prin intermediul a 25 de cabinete de medicină de familie afiliate, Campania de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Călărași.

În cadrul Campaniei de testare pentru hepatitele virale din programul LIVE(RO)2- SUD au fost testate 4.520 de persoane, dintre care 97 au avut rezultat pozitiv la infecția cu virusurile hepatitice B sau C. Cele 97 de persoane depistate pozitiv la infecția cu virusurile hepatitice B sau C, 76 au beneficiat de investigații medicale de specialitate și analize medicale într-unul dintre Centrele de Prevenție înființate la Institutul Clinic Fundeni sau Spitalul Universitar de Urgență București sau în cadrul Caravanelor Medicale organizate în teritoriu.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Biblioteca Județeană Călărași va organiza Festivalul Dovleacului

Pe 28 octombrie, Biblioteca Județeană Călărași va organiza Festivalul Dovleacului. Acesta este un proiect unic, memorabil și spectaculos, pentru copii și adulți, ce aduce împreună două povești fermecătoare: tradiția românească și dragostea pentru noi orizonturi culturale și educaționale. Programul festivalului va include piese de teatru pentru copii, spectacol de magie, conferințe, ateliere și activități pentru cei mari și pentru cei mici, ne vom încărca cu starea de bine izvorâtă din […]

today18 octombrie 2023

0%