Life

Când vor fi încoronați Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla Parker, Regina Consoartă

today1 martie 2023

Fundal

Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla Parker, Regina Consoartă, vor fi încoronați simultan pe data de 6 mai 2023, la Westminster Abbey (Londra, Anglia). Evenimentul va fi unul special, deoarece ambii vor stabili câteva recorduri.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea (74 de ani) și a Camillei Parker (75 de ani) va avea loc la opt luni de la decesul Reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins pe data de 8 septembrie 2022. Evenimentul va fi unul special, însă nu la fel de extravagant, așa cum a avut parte Regina Elisabeta, în anul 1953, iar asta din cauza condițiilor economice impuse. Încoronarea va oficializa poziția superioară pe care monarhul o are în Biserica Angliei și va marca transferul titlului său. 

Evenimentul va fi unul unic pentru Marea Britanie, deoarece cuplul regal va stabili câteva recorduri. Ce se va întâmpla pe data de 6 mai 2023? 

Domnia Regelui Charles al III-a și a soției sale, Camilla Parker, va fi una specială încă din prima zi de la încoronare. Asta pentru că ei vor fi cei mai vârstnici regi din toată istoria Regatului Unit care vor fi încoronați – la 74 și 75 de ani.

De asemenea, evenimentul va fi unul aparte și pentru că Regele Charles al III-lea și Camilla Parker vor fi încoronați împreună, iar asta se va întâmpla la 86 de ani distanță de când mama reginei Elisabeta a fost încoronată alături de soțul ei, regele George al VI-lea, în anul 1937, potrivit hellomagazine.com.

Regele Charles, primul rege „divorțat‟ al Angliei 

Încoronarea lui Charles pe data de 6 mai 2023 o să marcheze și data când el o să devină primul rege din istoria Regatului Unit care a putut să divorțeze, scrie „People‟. Ne amintim că după divorțul de Prințesa Diana, Regina Elisabeta a II-a a dat permisiunea ca fiul ei să se căsătorească cu Camilla Parker, care la rândul ei divorțase de primul soț.

Prin urmare, acordul suveranei a însemnat în mod oficial acceptarea de către familia egală a Camillei. De asemenea, acceptul a fost văzut ca o strategie a Reginei pentru ca fiul său, Charles, să devină Rege, deoarece el era primul în linia pentru coroană și primul moștenitor de sex masculin.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Ce simbolizează mărțișorul

Micul mărţişor simbolizează bucuria de a trăi şi dragostea de viaţă. Este un simbol prin care salutăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii. Puţini oameni ştiu însă că la început acesta era considerat o amuletă norocoasă. Astăzi, mulţi îl văd ca pe un simplu accesoriu, uitând de adevărata sa semnificaţie.  În vechime, exista datina de a oferi celor tineri un mărţişor, chiar înainte de răsăritul soarelui. Obiectul era dăruit atât […]

today1 martie 2023

0%