Neobișnuit

Căpșuni uriașe: Un fermier israelian a intrat în Cartea Recordurilor datorită fructelor cultivate

today2 martie 2022

Fundal

Fermierul israelian Chahi Ariel a cultivat cea mai grea căpșună din lume, conform Guinness World Records. Cu 289 de grame, căpșuna avea aproximativ de cinci ori greutatea medie a unui fruct obișnuit din soiul local Ilan, a declarat Nir Dai, cercetător la Institutul Volcani din Israel, unde a fost dezvoltată tulpină.

Căpșuna avea 18 cm lungime și 34 cm în circumferință. Ariel a sperat că va intra în Cartea Recordurilor când a văzut cât de mari creșteau fructele la ferma familiei sale. El a așteptat confirmarea că a fost un record în timp ce ținea căpșunile uriașe în congelator ca dovadă.

„Când am auzit, a fost un sentiment uimitor. Am sărit în mașină, am râs și am cântat”, a spus Ariel, afișând cu mândrie certificatul pe un laptop. „Așteptăm asta de mult timp.”

Recordul anterior a fost deținut de un fermier japonez care a descoperit o căpșună de 250 de grame în recolta sa din 2015.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Concurenții Eurovision din șapte țări, invitați la finala Selecției Naționale

Finala Selecției Naționale 2022 va fi o adevărată avanpremieră a Eurovision Song Contest. Pe scena de la Bucureşti vor urca reprezentanţi din nu mai puţin de şapte ţări, un număr record pentru Finala Eurovision România. Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati - „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea - „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan - „Hope” (Estonia) și Intelligent […]

today1 martie 2022

0%