Life

Care este cel mai stresant moment al zilei

today27 februarie 2023

Fundal

Cu toții avem perioade de stres, însă putem să le prevenim dacă știm care este momentul din zi când suntem vulnerabili în fața stresorilor. Cercetătorii au descoperit care este cel mai stresant moment al zilei, iar asta ne-ar putea ajuta să facem față momentelor neplăcute.  

Dacă simți că dimineața ești mai neliniștit decât în alt moment al zilei, află că nu ești singurul! Un studiu realizat la Londra, pe 2.000 de adulți, a stabilit că primele ore ale zilei sunt critice pentru stările noastre de stres, spune „Reader’s Digest”. Iar, după cum probabil deja ai ghicit, factorii de stres matinali sunt de vină pentru stările neplăcute de agitație. 

Aceasta este „cea mai stresantă‟ oră din zi! Există diferențe, în funcție de sex 

Cercetătorii au analizat datele colectate de la subiecți și au stabilit că ora 7:23 este cea mai stresantă din zi. De remarcat că există o diferență în funcție de sex. De pildă, femeile întâmpină obstacole puțin mai devreme decât bărbații, adică la ora 7:50, iar bărbații se confruntă cu prima problemă din zi aproape la o oră distanță, adică la 8:43. Care sunt principalii stresori?

În cadrul studiului, cei analizați au spus că traficul către birou le provoacă anxietate, grijile pentru a duce copiii la școală în timp util, dar și faptul că își amână alarma și se trezesc mai târziu. Vărsarea lichidelor pe îmbrăcăminte reprezintă un alt factor de stres, dar și spargerea unui obiect, din greșeală, arderea alimentelor în timp ce pregătesc micul dejun și dificultățile în găsirea unui loc de parcare. 

Rezultatele acestui studiu te pot ajuta să îți dai seama dacă și tu, la fel ca persoanele studiate, te simți stresat dimineața, în jurul orei 7:23. Dacă asta se întâmplă, îți recomandăm să încerci, pentru început, regula 333, o strategie care te-a putea ajuta să scapi de stările de anxietate. O poți urma oriunde te afli, fie că ești acasă, la muncă sau într-un alt context. 

Când te simți anxios, trebuie doar să te uiți în jurul tău și să respecți următorii pași:

Numește 3 obiecte pe care le vezi; 

Identifică 3 sunete pe care le auzi;

Mișcă 3 părți ale corpului sau atinge 3 obiecte externe.

Reține că Regula 333 nu substituie tratamentul specific pentru anxietate, indiferent de cât de utilă îți poate fi! Dacă stările de anxietate persistă, este bine să apelezi la un specialist.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Ozuna: un nou album, turneu în SUA și Europa

Anul 2023 va fi foarte important pentru cântărețul și compozitorul portorican Ozuna. Cu un nou album și un turneu care începe în această vară, an7ul acesta sună promițător pentru artist. „Sunt o mulțime de provocări, o mulțime de noutăți care vin în calea mea anul acesta”, a spus Ozuna pentru Variety „Dar îmi place o provocare bună – și sunt într-un moment al carierei mele în care am energia să […]

today27 februarie 2023

0%