Life

Care sunt beneficiile activității fizice

today19 mai 2023

Fundal

Activitatea fizică regulată este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. A fi activ fizic vă poate îmbunătăți sănătatea creierului, vă poate ajuta să gestionați greutatea, să reduceți riscul de îmbolnăvire, să vă întăriți oasele și mușchii și să vă îmbunătățiți capacitatea de a face activități de zi cu zi.

Adulții care fac orice activitate fizică moderată până la viguroasă obțin unele beneficii pentru sănătate. Doar câteva alegeri ale stilului de viață au un impact la fel de mare asupra sănătății tale ca și activitatea fizică.

Beneficii imediate

Unele beneficii ale activității fizice asupra sănătății creierului apar imediat după o sesiune de activitate fizică moderată până la intensă. Beneficiile includ gândirea sau gândirea îmbunătățite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și reducerea sentimentelor de anxietate pe termen scurt pentru adulți. De asemenea, vă poate reduce riscul de depresie și anxietate și vă poate ajuta să dormiți mai bine.

Controlul greutății

Atât tiparele de alimentație, cât și rutina de activitate fizică joacă un rol esențial în gestionarea greutății. Consumi mai multe calorii decât arzi.

Pentru a vă menține greutatea: mergeți pe jos, dansați sau munciți în grădină timp de 150 de minute pe săptămână. De asemenea, reduceți cantitatea de calorii pe care o mâncați și o beți. A menține o greutate sănătoasă necesită atât activitate fizică regulată, cât și o alimentație sănătoasă.

Beneficiile activității fizice

Activitatea fizică regulată vă poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 și sindrom metabolic. Sindromul metabolic este o combinație de grăsimi în jurul taliei, hipertensiune arterială, colesterol scăzut, trigliceride crescute sau glicemie crescută. Oamenii încep să vadă beneficii la niveluri ale activității fizice chiar și fără a îndeplini recomandările pentru 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce arome de parfum ne fac irezistibili

Parfumurile pe care le folosim pot juca un rol important în modul în care potențialii parteneri ne percep, potrivit bestLife.com. Aromele pot declanșa amintiri și sentimente puternice, care pot influența cât de atractiv găsim pe cineva. Unele arome pot crea un sentiment de confort sau familiaritate, în timp ce altele pot evoca emoții mai incitante sau revigorante, toate acestea putând contribui la atracție. Vanilie Există multe cercetări care sugerează că […]

today19 mai 2023

0%