Life

Cât poate trăi un om? Ce spun specialiștii

today23 februarie 2023

Fundal

Persoanele care trăiesc 90 de ani sunt considerate persoane longevive, dar specialiștii au aflat că oamenii pot să trăiască mai mult decât atât. În timp ce multe studii au descoperit ce anume ne ajută să avem o viață lungă, o nouă cercetare ne spune și care este vârsta maximă pe care o putem trăi, desigur, dacă avem grijă de noi înșine. De asemenea, cercetătorii au aflat și cine trăiește mai mult, în cazul în care viața nu este scurtată de vreo boală sau de altă circumstanță.

Studiul a fost realizat de către specialiștii de la universitățile din Tilburg și Rotterdam. În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat vârsta la care au murit 75.000 de oameni din Țările de Jos, în ultimii 30 de ani, până în 2017.  Rezultatele specialiștilor au indicat că femeile au șanse să trăiască mai mult decât bărbații, și anume pot atinge vârsta de 115 ani, în timp ce bărbații 114 ani.

Această descoperire corelează cu un alt studiu efectuat în America, unde cercetătorii au descoperit o categorie similară de durată de viață. Ei au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane este de peste 90 de ani și, totodată, este puțin probabil să crească peste 115. Profesorul John Einmahl a spus, potrivit „Uniland‟: „Desigur, speranța medie de vârstă a crescut, dar plafonul maxim nu s-a schimbat‟. 

În ciuda constatărilor, profesorul a recunoscut că există multe cazuri care încalcă regulile și trăiesc mai mult de 115 ani. De pildă, o franțuzoaică pe nume Jeanne Louise Calment, a trăit 122 de ani și 164 de zile, iar, în prezent, recordul pentru cea mai longevivă persoană din lume îl deține Maria Branyas Morera, în vârstă de 115 ani, scrie „Uniland‟. Morera locuiește, în prezent, într-un azil de bătrâni din Catalonia, Spania, dar s-a născut în San Francisco pe data de 4 martie 1907.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Nativii din aceste zodii te pot lăsa balta oricând

Unii oameni te lasă baltă când ţi-e lumea mai dragă, în timp ce alții au o scuză gata pregătită și pot renunța în ultimul moment la planurile făcute împreună cu tine. Fii rezervat în privinţa acestor semne zodiacale şi pregăteşte mereu un plan B! Fie că o primă întâlnire sau o excursie plănuită cu ceva timp înainte, dacă eşti gata să-ţi petreci timpul cu nativii semnelor zodiacale de mai jos […]

today23 februarie 2023

0%