Divers

Câte viteze sunt pe biciclete electrice

today4 mai 2022

Fundal
Astazi poti cumpara o varietate de biciclete – de munte, de drum, de oras, sport, turistice – in magazinele de biciclete exista multe modele care difera atat ca design, cat si ca functionalitate.

Aceste biciclete in mod normal ar trebui sa aiba schimbator de viteze.

Exista biciclete Scott cu o singura viteza a caror viteza depinde doar de cadenta; pe astfel de biciclete, urcarea in deal sau mersul pe teren alunecos necesita un efort considerabil din partea biciclistului.

Care e rolul schimbatorului de viteze

Prezenta vitezelor iti permite sa schimbi raportul de viteza si efortul pe pedale, ceea ce face posibila economisirea energiei si deplasarea intr-un ritm confortabil, care nu va depinde de topografia drumului si nici de compozitia suprafetei drumului, de vremea si starea fizica a biciclistului.

Cu treapta potrivita, poti cobori dealuri mai repede, poti urca cu usurinta sau poti conduce cu o viteza constanta, indiferent de teren. Schimbarea vitezelor la schimbarea conditiilor de conducere reduce sarcina asupra articulatiilor genunchilor si a sistemului cardiovascular.

Biciclistii fara experienta se intreaba adesea cate viteze este mai bine sa ai pe o bicicleta, si care este numarul optim de viteze pentru o bicicleta de munte. Merita sa stii ca bicicletele moderne pot avea de la sase la treizeci de trepte, bicicletele de sosea si de oras sunt adesea echipate cu mecanisme in care exista de la sase la unsprezece trepte, pentru bicicletele de munte si sport acest numar variaza de la 18 la 27. Astfel, bicicletele cu un numar diferit de viteze sunt alese pentru diferite stiluri de condus si conditii de mers.

Cum sa intelegi cate viteze sunt pe o anumita bicicleta?

Numarul de viteze pe o bicicleta este determinat pe baza combinatiei dintre pinioane fata si spate. Cele mai comune biciclete Cube au de la 6 la 12 viteze, de obicei acest numar este suficient pentru a te simti increzator pe diferite drumuri. Desigur, alegerea numarului de viteze de pe o bicicleta depinde de preferintele personale, de stilul de mers si de alti factori. Cu cat sunt mai multe viteze, cu atat mai multe stele in caseta, ceea ce inseamna ca sunt mai aproape una de cealalta; lantul bicicletei in acest caz ar trebui sa fie mai subtire, ceea ce duce la o uzura mai rapida.

Astfel, pentru ca schimbarea vitezelor sa fie efectuata fara interferente, iar mecanismul de schimbare a vitezelor si lantul bicicletei sa nu cedeze inainte de timp, este necesar sa schimbi treptele corect si sa urmezi o regula simpla: poti schimba vitezele numai in momentul in care pedalele se invart si nu ar trebui sa pui prea multa presiune asupra lor; schimba treptele usor si uniform, fara a sari prin mai multe deodata.

Scris de: admin

Articolul precedent

Divers

De ce merită să alegi proiecte de case mici pentru locuința proprie

Se spune ca spatiul mic are avantajele sale. Casele compacte includ proiecte de case mici cu o suprafata totala de pana la 150 m2, care sunt potrivite pentru o familie de 4-5 persoane si au multe avantaje incontestabile. Sa le evidentiem pe cele mai importante aspecte ale acestor proiecte case mici si ieftine:   Cost accesibil Costul construirii unei case mici este egal cu cumpararea unui apartament cu doua camere […]

today4 mai 2022

0%