Life

Ce activitate ne prelungește viața

today2 martie 2023

Fundal

Un nou studiu ne informează că o anumită activitate, desfășurată numai 11 minute de zi, ne face să trăim mai mult. Despre ce este vorba? Despre plimbat. Mersul într-un ritm mai alert, timp de 11 minute pe zi, reduce riscul de-a muri mai devreme decât ar fi cazul cu un sfert. Cel puțin asta susține un nou studiu.

Una dintre zece morți premature poate fi prevenită dacă facem măcar jumătate din activitatea fizică recomandată. Este o veste minunată, mai ales că mulți dintre noi, dacă nu toți, avem groază de mișcare de cele mai multe ori. Până la urmă, după cum spun și experții, e mai bine să facem puțină mișcare decât deloc.

Medicii recomandă ca adulții să facă măcar 150 de minute de activitate de-o intensitate moderată sau 75 de minute de sport intens pe săptămână. Studiul realizat de Universitatea Cambridge a ajuns la concluzia că jumătate din toată mișcarea recomandată reduce semnificativ riscul cuiva de-a face o boală de inimă, AVC sau cancer.

Informațiile adunate de la peste 30 de milioane de oameni ne arată că 75 de minute de ciclism, cățărat sau dans pe săptămână scade riscul unei morți premature cu 23%. Bolile de inimă – care pot cauza infarct sau accident vascular cerebral – sunt reduse cu 17%, iar cancerul, cu 7%, dacă ascultăm sfatul medicilor și ieșim la plimbare accelerată zi de zi.

Pe lângă aspectul medical, cu bolile pe care le putem evita, mai este și latura estetică, ce poate beneficia simțitor de pe urma unei activități fizice susținute zi de zi.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Noua modă în 2023: Rochie de mireasă neagră

Fie că alegi o rochie de prințesă sau alta ultramodernă, cu un croi aparte sau într-o nuanță neobișnuită, cu siguranță că-ți dorești să faci senzație la nuntă și să păstrezi ca amintire niște fotografii în care să arăți senzațional. Cum spuneam, nu contează stilul abordat, cât mai ales senzația pe care o are mireasa în ziua cea mare. Trebuie să-i placă rochia în care se prezentă în fața viitorului ei […]

today2 martie 2023

0%