Divers

Ce ar trebui sa stii despre obtinerea unui credit pentru companii

today5 februarie 2021

Fundal

Daca detii o firma mica sau medie cu siguranta este posibil ca la un moment dat sa te intereseze sa accesezi o finantare, mai exact un credit bancar ce te poate ajuta la dezvoltarea, cresterea si obtinerea unei mai bune vizibilitati pentru afacere. IMM-urile au la dispozitie posibilitatea de a accesa mai multe tipuri de credite precum credite bancare sau linii de credit.

Cu toate acestea poate fi destul de dificil sa obtii un credit de la banca daca ai o companie nou infiintata, deoarece trebuie sa poti demonstra angajament si incredere fata de mersul afacerii, chiar prin garantii oferite cum ar fi cele imobiliare. Insa exista si teama din partea anteprenorilor cum ar fi putea ca in viitor sa nu isi poata achita ratele, desi daca au un plan pus la punct si sunt convinsi ca proiectul merita investitia este putin probabil sa dea gres.

De ce bancile sunt reticiente in ceea ce priveste creditul pentru start-up-uri

Fondarea si cresterea unei afaceri noi poate fi un proces costisitor iar multe firme vor dori sa apeleze la o forma de creditare inainte de a se face cunoscute pe piata si de a-si lansa un site de prezentare.

Ca si in cazul oricarui alt credit pentru persoane fizice, banca trebuie sa aiba garantia ca va primi banii imprumutati inapoi. Firmele nou infiintate nu au, insa, experienta, istoric sau nu pot sa dovedeasca in vreun fel ca afacerea lor are potential pe termen lung si poate sa creasca din punct de vedere economic. Dar exista si banci care pot sa ofere posibilitatea de a se accesa credite pentru persoane juridice fara garantii.

Ce conteaza atunci cand vrei sa accesezi un credit pentru firma ta

Un element important de care banca tine cont atunci cand acorda un imprumut pentru firme este acela ca planul de afaceri trebuie sa fie unui detaliat, realist, pe termen mediu. Acest plan de afaceri trebuie sa fie bine documentat si realizat iar in cadrul acestuia sa fie mentionate detaliile pietei precum competitia sau sunt resursele si competentele necesare pentru ca afacerea sa se deruleze. Totodata si experienta intreprizatorului pe piata poate fi un factor important, cat si calitatea managementului si a situatiilor financiare.

Pentru ce pot fi folositi banii imprumutati

Imprumuturile pot avea mai multe destinatii in firma precum: ofera accesul rapid la o sursa de capital, ajuta la indeplinirea necesitatilor financiare pentru angajati, sprijina realizarea de flux monetar atunci cand firma nu merge atat de bine la un moment dat, acopera cheltuielile neasteptate sau sunt utile pentru expansiunea companiei. Pe scurt, te poti folosi de un credit daca vrei sa achizitionezi un sediu, sa deschizi un nou magazin, sa cumperi echipamente si sa investesti in promovare online, necesara pentru cresterea oricarui business..

Credite si pentru cei care sunt PFA

Bancile ofera credite si pentru persoanele care obtin venituri din profesii liberale pentru care sunt necesare licente, acreditari sau autorizatii, fie ca sunt reglementate de legi speciale, precum medicii, notarii, avocatii, contabilii, arhitectii, traducatorii, informaticienii, etc.

Pentru a putea solicita un credit si ai venituri din PFA cu norma de venit va fi nevoie sa aduci la banca declaratiile de venit estimate, documente de infiintare PFA si facturi, alaturi de alte documente tip ale bancii. Pentru cei care au venituri din PFA declarate in sistem real, se mai solicita si registrul de incasari si plati pentru anul curent, anul trecut sau pe ultimele trei luni.

Ai obtinut creditul si esti gata sa iti dezvolti afacerea? SEOmark.ro te ajuta cu crearea unui site, dar si cu servicii de cursuri de promovare. Vezi mai multe detalii pe SEOmark.ro.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Ce este dieta Dukan?

Daca esti in cautarea unei metode eficiente de a da jos kilogramele in plus atunci o idee buna ar fi sa te indrepti catre o dieta specializata. Prin intermediul unui astfel de regim alimentar iti poti controla mult mai usor stilul de alimentatie, iar respectand cateva reguli poti ajunge la rezultate foarte bune intr-un timp destul de scurt. In randurile ce urmeaza iti voi prezenta principalele detalii despre dieta Dukan, […]

today2 februarie 2021

0%