Life

Ce au servit călătorii în ultima zi pe Titanic

today17 iunie 2022

Fundal

O bucată de hârtie îngălbenită, datată din 14 aprilie 1912, a fost vândută acum câțiva ani la o licitație pentru suma de 88.000 de dolari. Este vorba de meniul ultimului prânz gourmet servit pe Titanic.

Titanicul s-a lovit de un aisberg la finalul zilei, la 23:40 și s-a scufundat trei ore mai târziu. Documentul care a supraviețuit dezastrului ne arată o mica parte din cum s-a desfășurat ultima zi a călătorilor de pe vas.

Meniul de la clasa I arată că nu le lipsea nimic. File de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveți, sardine afumate, maioneză de somon sunt doar câteva din preparatele servite la masă. La final, pasagerii au servit un platou bogat de brânzeturi: Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Camembert, Roquefort, St Evel, Cheddar. Ca băutură, au servit bere din Munchen, cu gheață.

 

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Sistem de supraveghere video în comuna Dragoș Vodă

Primăria Dragoș Vodă, din județul Călărași, a implementat un sistem de supraveghere video, în comună. Potrivit viceprimarului Adrian Drăghici, în localitate sunt funcționale 30 de camere video. Acesta a precizat pentru CANAL SUD că a scăzut infracționalitatea, de când a fost montat acest sistem video. “Sistemul video a fost implementat la începutul anului 2021. Este funcțional. Avem 30 de camere de luat vederi și ne-a ajutat în câteva situații. La […]

today17 iunie 2022

0%